recenze

James Peris es el Agente 00,5

James Peris es el Agente 00,5

Ze španělských luhů a hájů přichází titul, který si nehraje na nějakou profesionální hru. Jedná se ale o velmi kvalitní kousek, jenž se vás bude snažit díky svému jemnému humoru a nevšední atmosféře zabavit na velice dlouhou dobu. Nevěříte?
James Bond, Agent WC 40 a mnoho dalších. Tak to jsou hrdinové, kteří se snažili prakticky na každém kroku učinit dobrou věc. A dnes se k nim přidává právě James Peris. Jedná se o sympatického studenta, jenž to setsakramentsky dobře umí se zbraněmi, holkami a s módu. Jeho úkolem bude dostat se do staré dobré Anglie a vyřešit velice delikátní úkol.

Cesta to ale nebude vůbec jednoduchá, protože prakticky na každém kroku na vás číhá jedna z mnoha překážek. Jejich vyřešení nebude ale vůbec nic triviálního. Pravdou ale zůstává, že v této hře mnoho předmětů mít nebudete a prakticky všechny využijete. Titul je navíc poměrně lineární, takže se nebojte, že byste se v něm někde ztratili. Veškeré řešení vám bude prakticky naservírované pod nos a bude skutečně záležet pouze na vás, podaří-li se vám ho využít. Mám-li několika slovy shrnout technické zpracování jako celek, musím říci, že tato složka jemně kolísá. Grafika je spíše průměr, audio složka je pak použita z jiných děl. Trochu mě zamrzela angličtina. Faktem je, že autor je Španěl jako poleno, takže kvalitní titulky si užijete, pokud ovládáte tento jazyk. Ačkoliv totiž mám s angličtinou menší problémy, narazil jsem v některých místech na jemně kostrbatý proslov hrdiny, zvláště když jsem se svým hrdinou byl na velitelství. Nejde ale o nic, co byste nepřekousli.

Nemá smysl ale dnešní recenzi jakkoliv natahovat. Nepochybuji o tom, že pravověrným příznivcům žánru se tento kousek bude líbit. Nabízí totiž poměrně solidní zážitek, který je trochu oslaben již zmíněnými nedostatky. Autor sám ale přiznává, že se pokoušel vytvořit malou hříčku ala starší díly Larryho (přítomny jsou například body za různé akce), což se mu myslím povedlo na výbornou.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

76 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

James Peris es el Agente 00,5 James Peris es el Agente 00,5 James Peris es el Agente 00,5 James Peris es el Agente 00,5 James Peris es el Agente 00,5