recenze

Octodad

Octodad

Taťka chobotnice přišel domů a čeká ho spousta úkolů. Ty se na první pohled jeví jako rutinní záležitost, ale pro našeho hlavonožce to znamená nejednu prekérní situaci. Originální a vtipná hra, která vás dostane.
Otcovství obnáší spoustu povinností, jako hrát si s dětmi, vychovávat je a poučovat. Navíc jako správný manžel sem tam poklidíte v kuchyni a umyjete nádobí. Už toto je značně vysilující. A protože jste navíc chobotnice, budou tyto běžné věci ještě obtížnější. Ale také zábavnější.

Kromě solidní 3D grafiky a veselé situace, že jste otec – chobotka, je specifickým prvkem ovládání. Po domě se pohybujete levým a pravým myšítkem, jelikož každé z tlačítek ovládá jednu nohu. Jakmile se naučíte chodit, což je poněkud silné slovo, přichází na řadu interakce s předměty. Přepnutím do režimu manipulací s chapadlem můžete otevírat dveře, hýbat s předměty a brát objekty kolem. Jakmile tímto ukončíte tutoriál, můžete se vrhnout na jednotlivé úkoly. V každém místnosti máte daný seznam úkolů, přičemž každou lokaci doprovází nějaká animovaná sekvence. Zadání bývají na pohled snadná, ale vzhledem k ovládání je to hned něco jiného a utřít podlahu nebo dát vašemu synovi gól je pěkná fuška. Nejzábavnější jsou dle mého destruktivní úkoly typu „shoď věž“ nebo „vykliď ledničku“. Které způsobují parádní binec v okolí :-). Každý splnění úkol je pak doprovázen „štěbetáním“ připomínající Dr. Zoidberga.

Hru doporučuji průběžně ukládat, neboť za vaši nešikovnost a pomalost ztrácíte životy, tak abyste zbytečně neopakovali již dříve splněný quest. Už delší dobu jsem nehrál něco tak originálního vtipného a zábavného.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Kacirek_Donald | 13.03.11 v 12:38

Pravda, ale myslím, si, že právě ona obtížnost ovládání je záměr. Jednak by úkoly ve hře typu "otevři lednici" byly hrozně jednoduché a jednak jsem ještě neviděl chobotnici v obleku, která by chodila elegantně :-)).

Tvojenoha | 12.03.11 v 10:30

Pěkná hra, jen ovládání je pro trošku oříšek :)


galerie

Octodad Octodad Octodad Octodad