recenze

Pixel Racer

Pixel Racer

Máte rádi autíčka? A máte rádi černobílou, takřka rentgenovou grafiku? No dobrá, to druhé asi ne. Zkuste to ale jednou překousnout...Třeba najdete zalíbení i v něčem tak jednoduchém.
Herní koncept téhle maximálně jednoduché minihry od Helix Games spočívá v prosvištění daného počtu kol na dané trati, do daného času pomocí jakéhosi bílého patvaru ve tvaru auta a čtyř interaktivních kláves. Levelů je všehovšudy deset, pochopitelně se správně se zvyšující obtížností - což vám ale nebrání přejet hru během dvaceti minut. Naopak, brzy zjistíte, že bohatě stačí obrnit se základní dávkou trpělivosti a nebourat. Hratelnost téhle autíčkárny od Helixů není až tak úplně špatná, ale bojím se, že u většiny dnešních hráčů se svou grafikou neobstojí. Více než krásu totiž evokuje spíše dobu před dvaceti a více lety a černobílou jednoduchost. Navíc to není dlouhé, úžasné a propracované, aby si hra mohla vybudovat pozici á´la Tetris.

Ano, jak vidíte z okolních screenů, grafika vypadá jako z prostředí 8-bitů, a například oproti takovému Fiat Panda 4x4 Fun Rallye se jedná o slušné vystřízlivění - vždyť vlastně celé "okolí trati" se skládá toliko s bílých kostek. Pixel racer je taková bílá vrána freeware racingovek. Pokud patříte mezi starší jedince, kteří pamatují na vektorovou grafiku prvních Ultim a Wizardry, možná vám z tohoto pokusu přeběhne lehký mráz po zádech a srdíčko zaplesá, ale ostatní asi moc nadšení nebudou. Zvláště ne v roce 2005.

Jak jsem řekl výše, nečekejte od toho druhé Need for Speedy - tuhle vyloženě jednohubkovou minihru nelze brát ani moc vážně. Pokud ale venku prší, vy se nudíte a nemáte nic lepšího po ruce, zkuste to. Třeba si aspoň zavzpomínáte, jak to tenkrát bylo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Pixel Racer Pixel Racer