recenze

Attack of Tweety zombies

Attack of Tweety zombies

Všichni, jejichž duše nenalezly po smrti klidu, se té noci probouzejí, aby vyšli z hrobů a připomněli se svému vrahovi...A vy jste zrovna na hřbitově...Jak tohle dopadne?
Už z názvu této flashovky od Warner Bros je patrné, že je určená spíše k datu, kdy se slaví Halloween. A pakliže se vyznáte v postavách animovaných pohádek z výše jmenovaného studia, máte celkem vyhráno, neboť si už umíte živě představit, jak to celé asi bude vypadat. Vy ostatní se budete muset spokojit se screenshoty. Nejsem žádným příznivcem těchto amerických pohádek (kdybych jím ve svém věku byl, asi by to o mně cosi ne příliš lichotivého vypovídalo), ale přesto jsem se rozhodl tuto hříčku zrecenzovat, protože se domnívám, že může být zábavná i pro ty, kdo se nekochají každou neděli ráno od šesti do devíti, nebo kdy jsou tyto programy pro nejmenší vysílány, na televizi.

Abych byl pro hodnocení dostatečně fundovaný, nechal jsem se informovat od jednoho znalce v oboru :-), a bylo mi řečeno, že mezi hlavními hrdiny jak této gamesy, tak seriálu, tedy mezi kocourem Sylvesterem a kuřetem (či co to je) Tweetym, vládne stejně vražedná nenávist jako mezi Tomem a Jerrym a že je to zpravidla Sylvester, kdo chce svého soka usmrtit. Nevím, co je na tom pravdy, prosím nekamenujte mne za případnou nesrovnalost. Nicméně z perspektivy hry by to logiku mělo. Sylvester se ocitá na hřbitově a jako na potvoru právě v době, kdy se nemrtví probouzejí ze svého neklidného spánku a vylézají z hrobů, aby pronásledovali své vrahy. Zvláštní je, že pomalu z každého hrobu, který na tomto hřbitově je, vylézá duch, nebo zombík Tweetyho, což znamená buď že se Sylvester před svou výpravou sem pořádně posilnil alkoholem, nebo že nebohých mrtvých kuřat bylo rozhodně více než jeden.

Ale to je v tuto chvíli jedno. Za praskotu prohnilých kostí totiž právě vylézá první nemrtvý. A je na vás se s tím vypořádat, aby Sylvester nevypustil ducha. Tedy, samozřejmě teď nemyslím uvolňování plynů vzniklých při metabolismu v organismu, ale skutečného ducha, kterých máte k dispozici celkem devět. Ale jak se tedy zbavit dotírajícího zombíka? stačí mu pěkně skočit na hlavu! Jakmile tímto zprovodíte ze světa určený počet nemrtvých, postoupíte do dalšího levelu. Tam už nebude stačit skočit mu na hlavu jednou, nýbrž bude potřeba to udělat dvakrát. Takto se každou další úroveň zvyšuje obtížnost. Ovšem nejsou to jen mrtvoly, které nenalezly spravedlivého odpočinku, jichž se je nutno na takovém hřbitově bát. Poletují zde také ne příliš vábní netopýři, jejichž kontakt se Sylvesterem má za následek také vypuštění ducha. Před nimi je zase nutné se posadit do podřepu.

Hned na začátku jsem se zmínil o tom, že Attack of Tweety zombies je hrou flashovou, což má určité důsledky co se týká technické kvality. Ano, jak grafika, tak zvuky jsou na poměrně dobré úrovni, atmosféra animovaného hřbitova je dokonalá. Pokud tohle pustíte mladšímu sourozenci, určitě se bude bát :-). A když ne, bude vám zcela jistě vděčen. Sugestivní zvuky praskání kostí a záhrobního hlasu jsou vydařené. Nakonec z toho tahle animovaná gameska vychází poměrně dobře. Je zábavná, je pohodová, je fajn. Ale jen pokud chcete riskovat, že vás někdo načape, jak honíte po hřbitově s kocourem mrtvolu nějakého žlutého opeřence...

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

70 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Attack of Tweety zombies Attack of Tweety zombies Attack of Tweety zombies