recenze

Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku

Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku

Ach ti lidé. Myslí si, jak jsou silní, jak mají dostatek všelijakých surovin a početné vojsko. No, teď jste tu vy, abyste postavili vaši vlastní upíří civilizaci v lidském světě a ovládli jejich území. Nedáte si jednu vampýrskou strategii?
Na úvod je tu registrace
Máte účet na Facebooku? Můžete se přihlásit přes něj. V jiném případě je tu klasická registrace skrze e-mail. Pak už vám nic nebrání začít budovat temné upíří impérium.

Po úvodu něco málo povědomosti
Pod hrou je podepsána společnost Kabam, která má na kontě tituly jako The Godfather: Five Families nebo Dragons of Atlantis. A právě jakési zvolené herní rozhraní zůstává zachováno i zde. Stálí hráči těchto her tak budou mít výhodu v orientaci v nabídkách a celkově se s titulem rychleji sžijí, což je určitě výhoda.

Herní náplň
Obraťme nyní pozornost k samotné hře. Už? Paráda. Thirst of Night patří mezi strategie do podkategorie „běh na dlouhou trať.
Ujímáte se role panovníka, který za pomoci generálů, nejdříve jednoho a další budou následovat, buduje civilizaci. Základní styl je klasika ve stylu „čím víc toho mám, tím víc toho můžu stavět a tím jsem víc silnější“. To není žádná inovace, ale příjemným zpestřením je přítomnost vašeho vrchního upíra, kterého si sami levelujete, a v pozdější fázi vám také umožní založit další město.
V podstatě tu tak je ono standardní budování surovin, vojska a městečka plného budov s rozmanitými funkcemi.

Herní svět
Celá hra je rozdělena do tří větších obrazovek, mezi kterými můžete velmi rychle a snadno přepínat. Pohybujete se v sekci města, sekci produkce surovin a triádu uzavírá mapa celého světa, na níž jsou vyznačeni okolní hráči a všelijaká další místa hodna dobývání. K tomu ale potřebujete masivní vojsko. Tak jdeme na něj.

Vojáci, suroviny a jak na to
Na začátku hry je nejspíše dobré plnit questy. Vybudujete si tak postupně všechny budovy a továrny na produkci, díky kterým se pak posunete k armádě a začnete obrážet okolní políčka. No jo, ale kde je ta únosná mez. Hra vám servíruje questy jeden za druhým a vy získáte pocit, že děláte vše na výbornou, ale v praxi vás pak rozseká kdejaký maník. Neříkám, že není dobré plnit questy, ale musíte to dělat s mírou a určit si vaši vlastní strategii hraní. Chcete rychle velkou armádu? Postavte potřebnou budovu, podívejte se na požadavky výzkumu, postavte výzkumné středisko a jděte do toho. Lepší jednotky pak samozřejmě vyžadují větší úrovně jednotlivých budov a více surovin, takže ani tuto složku nebudete zanedbávat.
Osobně jsem se vydal cestou vojenskou, neboť jsem neprozřetelně zaútočil ještě v době ochrany a tu tak tím pádem ztratil, čili nebylo dobré zůstat napospas, no ne?
Samozřejmě lze začít i s masivním upgradem surovin… a pak dělat pořádné armády. Ne, bez ní to tu zkrátka nepůjde. Pokud jde o suroviny, získáváte jich zde povícero druhů dle příslušné továrny. Zvyšování levelu zvyšuje i produkce a nejdůležitější položkou v této sféře je krev (překvapivě), jakožto „tekutina“ pro vaše vojáky a obyvatele, kteří ji vesele spotřebovávají, a není nutno zdůrazňovat, že i krev potřebujete na upgrade. To ovšem platí i o všem ostatním.
Popisovat jednotlivé budovy v centru města nemá podle mě smysl. V podstatě nenarazíte na nic špešl. Kasárna, výzkumné středisko, domečky na produkci obyvatel, obranný val, hlavní městská budova a pak i takové, které prostě potřebujete k zpřístupnění dalšího levelu nebo vojenských jednotek, ale jinak na ně moc nehledíte (to trošku bagatelizuju).
A ještě bojová složka. K dispozici máte několik druhů jednotek, které postupně plněním prerekvizit odemykáte. Každá má své silné a slabé stránky. Nechybí základní pěšáci, špióni, vehikly s velkou nosností ukradených surovin a silní jedinci pro boj. Jejich vlastnosti jako rychlost nebo sílu můžete vylepšovat v již párkrát zmíněném výzkumném centru a do boje je vede generál zvolený na začátku.
Dále je tu i váš malý upíří svěřenec, kterého si pižláte, a až od levelu 8 a sesbírání výbavy s vámi může útočit také. Každopádně působí také jako obrana spolu s obrannou zdí proti nepřátelům. V rámci obrany pak lze přítomné vojáky skrýt a ušetřit je, nebo nechat a pokusit se brutálně odrazit protivníka, což je celkem dobrý prvek hry.

Souboje
S notně početnou armádou vyrážíte na mapu světa, na které se to krom ostatních hráčů hemží různými lokacemi. Ty vám při získání zajišťují bonus v produkci některé suroviny, ale nikde není psáno, že o ni zase nepřijdete. Zuří tu tak neustálí boj mezi hráči o území a bonusy, což je krásné.
Další sorta bojů vás čeká proti lidem. Je to jakási hlavní příběhová linie, kdy se hrstka lidí s jakous takous úspěšností snaží přežít, ale už jsou z toho trošku nesví, divocí a agresivní. Takže bude jen dobře, když na ně budete útočit a likvidovat je.
Nutno podotknout, že tyto výboje nejen znamenají splněný quest, ale také z těchto lokací získáváte výzbroj pro vašeho vampýra. Z toho také plyne, že tato místa zase nebude tak snadné porazit. Nejednou jsem si o tuto oblast rozsekal celou armádu, což ostatně platí i o útocích na všechny hráče. Takže sledujte jejich level, ale především sílu. To je jeden z mála veřejných údajů bez úspěšného špionského útoku.

Pár poznámek na závěr
Sociální složka je zprostředkována skrze aliance, do které se buď můžete přidat, nebo založit vlastní. To není žádná novinka, což se dá říct i o hře jako celku. Pro ošlehané hráče webových strategií to z hlediska principu a náplně nebude nic nového. Nalákat by je mohla možnost vyvíjet vlastního megaupíra, což je nicméně záležitost na delší hraní. Pěkné je rozdělení herního světa na tři oddělené obrazovky, čímž se člověk ve všem dobře orientuje. To samé platí i v rámci celkové hratelnosti – vždy a zpravidla velmi rychle jsem byl schopen nalézt potřebnou informaci pouhým kliknutím. U hry vás bude držet systém výzkumů, ale musíte si sami stanovit strategii hry. Questy vám v tomto případě moc nepomohou, přestože odměny potěší.
Podtrženo sečteno. Pro zkušené hráče hodně průměrná záležitost, pro nepravidelné hráče průměrná a fanoušci upírů si to užijí. Hrajte zde.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku Thirst of Night - ne sušák, ale upíři na každém kroku

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce