recenze

Elfender

Elfender

Svět fantazie je vždy lákavý. Pokud se k tomu připlete i podobnost s Plants vs. Zombies, nemůžete hru nezkusit. Pro Freegame to byla skoro povinnost a s úsměvem můžeme říci, že se originální kousek zvaný Elfender povedl.
Vzpomínám si, že hlavní tahák pro mě byl právě jeden screenshot, který opravdu vypadal jak ze zmíněné hry Plants vs. Zombies, kterou jednoznačně doporučuji.

Cítím zde originalitu

Po zvládnuté klasické registraci se přesunete do hlavní loby, která je více než jednoduché na rozeznání a i tutorial se dá zvládnout se zavázanýma očima. Ono je zde všechno vlastně dělané pro casual hráče, ale pár složitějších prvků to přeci jenom má. Ale pojďme postupně.

Hra kombinuje Tower Defence styl a to jak obranný, tak i útočící. V PvE a PvP bojích jde o to ubránit svou stranu pomocí defensivních obludek a sebrat všechny životy druhé straně použitím ofensivnějších jednotek.

PvE je zasazen do několika map, kde se postupně probojováváte až k bossům a tím si postupně odemykáte další části.
PvP se odehrává v hlavním Lobby, kde si můžete vytvořit místnost a čekat na hráče, nebo se připojit do již vytvořené záležitosti. Do soubojů 1vs1 až po 3vs3 se může připojit kdokoliv a bohužel zde není žádné silné omezení, aby se nestřetli silnější hráči se slabšími.

Souboj jak za stara

Boj vždy probíhá na čtverečkovaném poli. Vždy před touto fází máte možnost výběru několika karet ze své brašny, které poté budete používat. Strategií je mnoho a každý si jednoznačně oblíbí různé přístupy, ovšem pravidlem platí, že nejvíce účinná je vyváženost obrany a útoku. Karty se také děli na dva druhy podle „surovin“, které potřebujete. Každé rádoby kolo se vám přičte jedna mince a jedno maso. Pokud máte dostatek jedné skupiny, můžete na bitevní pole položit jednu příšeru a ta se okamžitě zapojí do boje. Všechno to funguje jednoduše a každý si rychle zvykne i na používání různých kouzel za MP.

Vše zde perfektně funguje a nestalo se mi, aby se vyskytl nějaký bug.

Věci kolem

Karty a předměty dostáváte za plnění různých úkolů, ale je zde hodně velký prostor pro vylepšování již vašich potvůrek a nacházení nových karet. To se provádí v kovárně (blacksmith), vše je rozděleno na tři části. V jedné vytváříte mocnější přísady a jinde je různě kombinujete a snažíte se najít nové a mocnější karty. Tento proces patří k tomu složitějšímu, co ve hře najdete a nejspíše se uchýlíte k pokusu a omylu. To dost spotřebovává suroviny, sice se dá většina koupit, ale k těm unikátnějším se špatně dostává. Proto je také dobré si před touto alchymií něco přečíst.

Také tu můžete tvořit různé skupiny hráčů, sice skvělá věc, ale dá se hrou projít i bez nějakého toho klubu.

Toto trvá…

Zatím se všechny věcí jevily jako příjemné a fajnové, ale je tu jeden silný vroubek. Nedočkaví hráči se tu možná budou nudit. Zkušenosti získáváte za plnění úkolů a hlavně vyhrané boje, ale po takovém osmém levelu je potřebný počet zkušeností už hodně vysoký. A jak jsem říkal, můžete se často střetnout s mnohem silnějšími hráči a v tu chvíli je 95% šance, že prostě nezvítězíte.

I když se hra obsahově jeví jako velmi bohatá, není tomu tak. Krom bojů a alchymie se zde nedá už moc jiných věcí dělat, takže si nejspíše jednou denně dáte několik soubojů a hru vypnete, jinak se dostaví stereotyp.

Závěrem bych ještě poukázal na jedno plus a to je silná sociální záležitost. Komunikace mezi hráči je tu na denním pořádku a často se stane, že se dáte do řeči s úplně někým neznámým, abyste se podělili o zkušenosti, zahráli pár her a přidali si ho do seznamu kamarádů (výborná věcička).

Grafika je zde příjemná, ale neshledal jsem na ni nic speciálního. To se ovšem nedá říci o audiu. Hudba se perfektně hodí do celého pozadí hry a efekty se také podařily.

Velmi dobrá hra, ale ne každý v ní najde to, co hledá.

Tudy ke svým potvůrkám


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender Elfender

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce