recenze

Striker Superstars

Striker Superstars

Hrajte zápasy, trénujte a užijte si fotbalovou webovku, která je založena na co nejrychlejším a nejjednodušším vstupu do on-line zápasů. Žádné dlouhé stahování, pouze hraní.
Jestli je něco na hře sympatické, pak je to možnost si titul a systém hraní vyzkoušet bez jakékoli registrace. První zápas si můžete střihnout jako host a v případě zájmu se registrujete obvyklou metodou. Hra se standardně spustí ve vašem prohlížeči, takže žádné stahování ani instalace.
Člověk znalý MMOčka Football Superstars bude zčásti jako doma. A není to náhoda, jelikož obě hry najdete na totožných stránkách. Dnešní titul na mě působí jako taková lite verze masivního MMO titulu. Ale popořadě.

Hráč a první krůčky
Vytvoříte si vašeho fotbalistu, s kterým se následně ponoříte do prvního zápasu. Moc jsem nepochopil, proč se mi tutoriál ovládání otevřel až po odehrání dvou zápasů. Možná to byla chybka po brzkém spuštění této verze. Každopádně je vidět hlavní devíza hry – okamžité vplutí do hry a hraní zápasů.

Hlavní náplň? Hraní zápasů
Jde především o absolvování fotbalových utkání. Můžete si vybrat, zda hrát proti umělé inteligenci, nebo živému hráči. Lze si vytvořit i celý tým z on-line hráčů. To ovšem trvá chvilku déle než jeden na jednoho plus umělá inteligence.
Ovládání je částečně stejné jako u MMO verze, ale spíš se ho budete muset učit znova. Například sledování balónu chybí, oproti tomu centry, střely a způsob, jak skórovat, je stejný. Styl je stejný – běháte po hřišti s vaším avatarem a snažíte se vyhrát, přičemž za odměnu dostanete zkušenosti a peníze. Zkušenosti zvyšují level, peníze slouží k trénování a dalšímu zlepšování herních atributů.

Trénink
I na webovku je tato oblast docela odfláknutá. Prostě jen zaplatíte a nějakou dobu čekáte, než se daná oblast vylepší. A pak znova. Nesmírně zdlouhavá záležitost, protože lze trénovat pouze jednu oblast a, jak bylo řečeno, to trvá několik desítek minut. Ale když se podíváte do inventáře obchodu, uvidíte jen platbu pomocí speciálních zlatých mincí, takže na trénink vám rozhodně finance zůstanou. Celkově je tak systém trénování ještě v pohodě, když uvážím, že v obchodě si toho moc (nic) nekoupím.

Jak už bylo řečeno, zápas si zahrajete vždy. Ať už budete hrát proti jinému živému uživateli nebo umělé inteligenci. Lze si vybrat, jestli budete bránit nebo útočit. Tomuto stylu hraní by se měl i částečně uzpůsobit systém tréninku.
Jisté rozpaky ale u mě budí umělá inteligence. Někdy hraje úplně, naprosto, totálně tupě. Občas se ale podaří slušná narážečková akce... ale jen občas, takže zůstávám u oné tuposti AI (nevylučuji, že si během zápasu párkrát s chutí zanadáváte).

Celkové dojmy a zhodnocení
Jedná o webovku, která vychází z mnohem lepšího a propracovanějšího MMOčka. S tím jsem se k titulu také snažil přistoupit, nicméně jsem čekal víc. Málo možností a hloupá umělá inteligence je něco, s čím se hra chlubit nemůže. Na druhé straně může zaujmout ty, kteří hledají jednoduchý fotbal bez stahování (případně registrace) a s orientací na časté a svižné hraní zápasů. Osobně dávám přednost MMO a toto bych si nechal pro občasné střihnutí pár zápasů.
Rozhodně nejdřív doporučuji zkusit zde jako Guest. Hrát můžete kdykoli a kdekoli, což je nejspíš také hlavní poselství tvůrců. Bohužel i dost na úkor a upozadění ostatních aspektů.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:31

text příspěvku

sofizuza@centrum.cz | 27.07.14 v 20:09

super hra ktorá ma baví hravam ju skoro každý deň


galerie

Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars Striker Superstars