recenze

Tennis Duel

Tennis Duel

On-line tenisových her stále mnoho není. Tennis Duel se snaží zaujmout principy budování vlastní tenisové kariéry, vylepšování vašeho hráče a zápasů proti početnému zástupu ostatních uživatelů rozdělených dle žebříčku.
Cesta k tenisovému trůnu začíná. Vytvoření avatara vám nezabere žádný čas. Jde pouze o jméno a jeden z obrázků podle pohlaví.

První servis
Přivítá vás přívětiví interface, který hru rozděluje do šesti přehledných složek. Hned první krůčky vás ujistí v tom, že se jedná o notně „klikací“ styl. Ve hře se vrhnete do plnění úkolů, jejichž zkompletování vám odemkne misi následující. Takto postupně se dostanete od sledování tenisu v televizi na antukové dvorce a ještě dál. Za toto klikání úkolů získáváte peníze a zkušenosti.
Ano, postupovat dál pouhým klikáním na položku nepatří zrovna k nejakčnějším věcem. Na druhou stranu mě ke hře lákala tematika a spousta možností, které si lze postupně odemknout a nakoupit. Dále jsou tu i výzvy, v nichž umělá inteligence prověří vaše dosavadní herní atributy.
Zkušenosti zvyšují váš level a odemykají nové možnosti. V tomto aspektu je hra bohatá především ze začátku hraní. Do nějakého desátého levelu jste hnáni zvědavostí, co se tam tak objeví za nový herní prvek. S politováním musím oznámit, že se žádná revoluce nekoná. Jedná se o odměny, kdy se můžete pokusit porazit hráče, na kterého je vypsaná odměna. Nicméně to jsou tak silní protivníci, že na ně zkrátka nemáte. Proč? O atributech a zápasech ještě bude řeč. Dále je to možnost plnění úkolů hlavní příběhové linie stát se novou tenisovou hvězdou, ale to pořád nijak zvlášť neoslní. Spíše mě to zklamalo, když jsem se na to celkem „nadřel“ klikáním a ubýváním energie a načekal, než se mi energie zase doplní. Alespoň nově zpřístupněná výbava potěší. Její nákup je totiž nezbytnou součástí při zápasech proti ostatním hráčům.

Soupeření na kurtech
Mé soutěživé srdce se přiklonilo spíše ke druhému pilíři tohoto browser titulu, kterým jsou duely proti ostatním uživatelům. Jako začínající zelenáč jste hozeni někam na dno žebříčku. Vyhráváním zápasů s hráči nad vámi ale postupujete na jejich místa, a tak stoupáte žebříčkem. Je zde několik obtížnostních skupin, do kterých se postupně dostáváte, a protivníci jsou v nich stále těžší a těžší. Na souboje máte speciální energii, která se doplňuje svým vlastním tempem. Zpočátku postupujete v klídku i přes několik stovek míst najednou, ale pak začne přituhovat a to je čas, kdy je třeba zaměřit se na vlastnosti vašeho hráče a jeho výbavu.
Základní vlastnosti, které lze porovnat, jsou údery, pohyb a kondice. Tyto vlastnosti si kupujete za peníze a můžete je také sekundárně vylepšovat výbavou, zázemím a schopnostmi. Příslušný level vám odemyká novou raketu, tričko a boty, což je opět základ, který si musíte k vítězství pořídit. To, co může překlonit místy v tie-breaku na vaši stranu, jsou schopnosti a zázemí. Za peníze si pořizujete specializované údery, které vylepšují vaše základní vlastnosti úderu, pohybu a kondice. To samé platí i pro zázemí, což je potřebné i pro plnění některých úkolů. Zajímavým strategickým aspektem je možnost prodání těch nepotřených a slabších, jelikož jako bonus do zápasů se započítává jen určitý omezený počet.
Samotný zápas pak nelze jakkoli ovlivnit, pouze sledujete přibývání gamů, respektive setů. Občas se podaří porazit i silnějšího soupeře dle viditelných tributů, ale zase to nesmí být příliš výrazné – o dvacet bodů silnějšího týpka zkrátka nedáte.

Dáme hře druhý servis?
Tím se dostáváme z mého pohledu k velmi negativnímu aspektu hry. Občas najít schůdného protivníka dá zabrat a chce se to opět proklikat přes několik profilů v žebříčku. Dále je to neskutečný běh na dlouhou trať. Energie se doplňuje solidně. Intervaly se sice prodlužují, ale dá se to. Nicméně už u druhého bosse se po několika dnech hraní brutálním způsobem zaseknete, protože na to prostě nemáte dostatečně vysoké atributy. Naštěstí se další postup odemkne dříve dosažením 15. úrovně. Takže se vrhnete na opakované plnění misí a šetření, jelikož ceny jsou tu dost vysoké a s každým nákupem rostou. Ještěže tu jsou ty zápasy proti stejně silným hráčům, protože ani „volné body“, které můžete rozdělit na navýšení maximální hodnoty energie, soubojů, sebevědomí, vám nijak zvlášť (vůbec) nepomohou.

Celkově shrnuto
Takže jde jen a hlavně o prachy na vylepšení. Lze nakoupit sponzory, ale pořád je to málo. Premium sekci si můžete vyzkoušet ověřením e-mailu, kdy dostanete kredity a lepší způsob na jejich využití jsem zpočátku hry nenašel. Pořád je to ale hra, kde budete celkově dlouho čekat na nové levely a nové možnosti. Hráče, kteří jsou příznivci klikacích her a tenisu, mají trpělivost a nejsou to žádní hardcore pařani, to bude bavit. Ostatní raději ruce pryč, ale musím říct, že si hra na nic nehraje a nedává nějaké zavádějící informace před tím, než se zaregistrujete. Zklamání přichází spíše v hojnosti nově odemykatelných objektů


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:31

text příspěvku

blabola

blabola | 24.03.15 v 13:17

já tenis miluju :o)

jurcatko

jurcatko | 23.03.15 v 15:58

tenis mám ráda


galerie

Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel Tennis Duel