recenze

Gobbowl

Gobbowl

Gobbowl je nový extrémní sport, který by se dal označit jako kombinace Rugby, Amerického fotbalu a Wrestlingu. Jedinou možností jak zvítězit je přechytračit, přetaktizovat a občas umlátit soupeře. Turnaj začíná.
Nejspíše moje opravdu první webová hra, která obsahuje poměrně imaginární sport se vším všudy. Musím uznat, že jsem byl nakonec velmi překvapen a to hned z několika věcí, které vám teď prozradím.

Goobowl není klasickou webovou hrou. Její obsah není tak bohatý a hluboký jako u strategií, RPGček, akčních her, apod. Zde jde hlavně o rychlý přístup do hry a okamžité zábavy bez nějakého čekání. Jako první je zde tvorba týmu, ten zabere pouhých pár chvil, ale už zde by se měl hráč poměrně soustředit, jaký styl hry bude preferovat. Je zde několik druhů týmů, které se více či méně specializují na rychlost, tvrdost, uhýbání, apod. Neznamená to, že když máte tým tvrďáků, tak nebudou umět běhat, ale prostě v používání pěstí budou nejlepší.

Já vím, zní to trošku podivně, ale hra používá čtyři základní elementy (vzduch, voda, země a oheň) jako reprezentanty schopností vašich hráčů. V týmu jich máte deset, ale do samotné hry vyberete pouze pět vyvolených a opět záleží pouze na vaší taktice. Můžete mít skupinku vyvážených běžců, bitkařů, apod.

Než se však do samotného zápasu dostanete, je třeba si najít hráče. To buď uděláte ručně, nebo klasičtější cestou, tedy necháte vybrat hru za vás. Zde mám jednu malou výhradu. Když jsem si nechal vybrat svou první hru, byl mi přidán hráč, který už měl na svém kontě několik vítězství a já jsem dostal doslova absolutní kartáč (během několika kol byli 3 mí hráči K.O.). Ve hře je sice tutorial, ale budete potřebovat tak 3 hry na osahání. Byl bych tedy raději, kdyby byl výběr vyváženější.

Samotný zápas se může odehrát na pěti různých hřištích, kde jsou i různá pravidla délky zápasů. Samotný průběh je rozdělen na rozestavění hráčů před začátkem, poté rozdělování rozkazů a poté se jenom koukáte, jak si hráči se svou úlohou poradí, než opět začnete klikat, kam mají běžet a co mají dělat. Interface, pravidla a ovládání jsou velmi jednoduchá, ale určitě ze začátku budete zmatkovat. Časový limit během plánovací části je přímo šibeniční (minuta a půl) a to při přemýšlení kam poslat koho, a co má vlastně dělat, není moc.

Cílem každého zápasu je dostat speciální „míč“ do domácí zóny vašeho protivníka a to co nejčastěji. K tomu budete většinou používat všechny prostředky jako sprint, úhybné manévry, umlácení obránce do bezvědomí atd. Možností a jejich kombinací je mnoho a strašně se mi líbily rychlé změny taktiky během každé hry.

Gobbowl je naprosto F2P záležitost a tvůrci zatím zpoplatnili pouze změnu vizáže vašeho týmu a zvolení vašeho kapitána. Nic víc, takže hráči jsou si všichni sobě rovni a rozhodují pouze vaše schopnosti. Přiznám se, že víc se už rozepsat asi nedokážu :). Tohle je prostě jiná hra, kde na nic nečekáte a okamžitě se bavíte. Grafika a animace jsou takové 2.5D ztvárnění, ale vše se plynule pohybuje a je radost se na hru dívat. Gobbowls jednoznačně doporučuji vyzkoušet, nejspíše nechytne zcela každého, ale svou skupinu fanoušků si jistě najde.

Hru najdete zde, stačí se jenom registrovat a rozjet to.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 07:43

1

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 13:27

text příspěvku


galerie

Gobbowl Gobbowl Gobbowl Gobbowl Gobbowl Gobbowl Gobbowl

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce