recenze

Might & Magic Heroes Online

Might & Magic Heroes Online

Pojďte se ponořit do bitev a dobrodružných poutí po světě Might & Magic. Vyzvěte na souboj bájné draky nebo i ostatní hráče. Naverbujte si silnou armádu a zasaďte smrtící úder nepříteli.
Starším hráčům bude určitě série tahových strategií Might & Magic Heroes povědomá. Aby také ne, tato legendární hra se dočkala úctyhodných šesti dílů. Teď však tuto sbírku rozšířila i o free to play titul s názvem Heroes Online. Dělá nová hra z tohoto univerza čest svému jménu nebo je skutečnost trochu jiná?

Onlinový bratříček si toho sice vypůjčuje od svého předchůdce opravdu hodně, avšak hodně věcí zde naopak nenajdete, nebo jsou zcela pozměněny. Je otázkou, zda je to ve výsledku špatně či nikoliv. Tak kupříkladu hra již není čistě tahová. Hráč se po herní mapě pohybuje v reálném čase. Pouze souboje zůstávají čistě tahovou záležitostí. Prakticky celý systém hraní je poměrně zjednodušen. Asi proto, aby všemu rozuměl i hráč, který k sérii Heroes přičichl vůbec poprvé.

Zůstává i stavění měst a sbírání surovin po herní mapě. Samotná městská výstavba ovšem podlehle free to play konceptu a vy tak musíte čekat určitý časový limit na to, až se vám daná budova postaví. Stejně tak verbování jednotek. Nic není hned. A pokud to chcete hned, můžete. Akorát musíte řádně zaplatit reálnými penězi.

Oceňujeme ovšem, že herní souboje jsou stále tak zábavné jako kdysi. Každá jednotka krom svého klasického útoku disponuje i svou speciální schopností, která se určitý čas nabíjí. Hráč při svém courání poměrně vyvedenou mapou stále něco nachází. Ať už jsou to herní předměty, jimiž může vylepšit svého hrdinu, nebo stále nové výzvy, jež může pokoušet.

Ihned ze začátku hraní dostaneme na výběr mezi rytířem a mágem, pakliže chceme hrát za dobro a šířit jej světem Ashan. Pokud ale tíhnete spíše ke zlu a peklu, máte na výběr mezi temným rytířem a nekromantem. Váš herní avatar ošlehán boji a plněním úkolů postupně získává cenné zkušenosti. S každým levelem se zvyšuje váš útok a index štěstí, jenž vám napomáhá k tomu najít vzácné předměty.

Putováním Ashanem je tedy vskutku zábavným a zároveň dobrodružným výletem. Rozhodně si tuto výpravu do fantasy světa nenechte ujít. Nejen, že Heroes Online dobře vypadá, ono se také dobře hraje. Pár much sice stále má, avšak ty nejsou natolik velké, aby vám zkazily zážitek z hraní.



V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:23

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 16.01.18 v 13:22

Graficky je hra velice povedená

HAL

HAL | 20.09.15 v 09:43

tyhle hry mě neberou

Laugher

Laugher | 28.07.15 v 00:20

Bezplatná

kokosmen265

kokosmen265 | 23.12.14 v 20:15

strategie

kokosmen265

kokosmen265 | 22.12.14 v 22:04

válečný


galerie

Might & Magic Heroes Online Might & Magic Heroes Online Might & Magic Heroes Online Might & Magic Heroes Online Might & Magic Heroes Online