recenze

The Settlers Online

The Settlers Online

Také jste vždycky snili o tom stát se starostou slibně se rozvíjejícího města? V tom případě jste padli na hru, která vaše sny dokáže přetavit ve skutečnost!
The Settlers Online jsou on-line variantou zajeté série strategických her se světovým renomé. Pokud některou hru ze zmiňované série znáte, máte jasno i v principech dnes recenzované hry. Pro nezasvěcené hráče uvedeme malou introdukci.
Na začátku hry máte kus zelené neopracované země, která vám říká pane. Tudíž na ní můžete stavět, co chcete - od domu lesníků, jehož obyvatelé těží dřevo, přes domy rybářů, kteří chytají ryby, až třeba po kasárna, kde můžete najímat nové muže do své armády.
Jednotlivé budovy je přitom nutné řetězit. Máte-li neopracované dřevo, ještě to vůbec nic neznamená, ba právě naopak. Vytěženou kládu je potřeba opracovat, což dělají lidičky na pile. Opracované dřevo poté putuje nejen na stavbu nových budov, ale třeba i ke kováři, který z něj udělá pažby zbraní nebo topůrka od sekyrek.
Pakliže vám některá surovina chybí, výroba v budově stagnuje, a to až do té doby, než se vám podaří dodávku chybějící suroviny oživit, nebo sehnat novou. Toto do hry vnáší nutnost přemýšlet o postupu hrou a dobře si rozmyslet, co vlastně postavit. Špatná strategie totiž vede ke stagnaci národa, kvůli čemuž se postupně budete propadat až na samotné dno říše The Settlers Online.
Samostatnou kapitolou The Settlers Online jsou průzkumné mise, jejichž prostřednictvím si otevíráte přilehlá území, ale také válečné nájezdy, díky nimž se zbavujete loupežníků nebo se dostáváte k hodnotným pokladům.
The Settlers Online je velice příjemnou budovatelskou strategií, která svůj původ nezapře. Předchozí díly v ní i přes free-to-play model zanechaly silnou stopu, díky čemuž se jedná o jednu z nejlepších MMO poslední doby. Berte všemi deseti.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:24

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 07.04.18 v 23:10

Špatná grafika

Laugher

Laugher | 03.09.15 v 02:04

Berte všemi deseti

hajzlos

hajzlos | 14.07.15 v 04:57

zkusím jaké to je zahrát si ji online

clever21

clever21 | 13.01.15 v 18:39

Tuhle hru jsem hrál před cca 12 lety nekecám :) byla to 2 a byla to užasná hra :)Joo mladé to časy:D


galerie

The Settlers Online The Settlers Online The Settlers Online The Settlers Online The Settlers Online