článek

Boj za nezávislost - 9

Boj za nezávislost - 9

Je tu další měsíc a další várka nezávislých her, které si zaslouží vaši pozornost. Tento měsíc se nese hlavně ve znamení adventur, akce, ale i námi oblíbených zombíků. Budete dobývat hrady, prát se s vlkem v těle a zavítáme i do velkoměst na naší planetě. Co by vám nemělo uniknout

King Arthur's Gold (Transhuman Design) – PC, Mac, Linux
Král Artuš by měl ze hry King Arthur's Gold rozhodně radost. Tato čistokrevně indie hra od Transhuman Design přináší hned několik stylů v jedné velmi fungující hře. Je to kombinace akce ve stylu King of the Hill nebo Capture the Flag, přičemž je zde stavění vlastní základny, kterou poté musíte pěkně chránit. Celé je to zabaleno v parádní a jednoduché old-school grafice. Zatím si hra odnáší jenom dobré hodnocení, takže určitě stojí za vaši pozornost.

Goodbye Deponia (Deadalic Entertainmnet) – PC
Rufus se vrací již ve třetí hře Deponia série. V Goodbye Deponia se opět setkáte s parádní adventurou a charakterem, který má neuvěřitelný talent kolem sebe šířit chaos. Než se dostaví nějaký ten triumf, musíte si projít situacemi, které nejsou vůbec záviděníhodné. Takže to nebude pouze o záchraně jeho světa, ale o vyžehlení dalších problémů, o které se postará. Goodbye Deponia je parádním zakončením celé série, která si drží svou laťku velmi vysoko, včetně výborných animací a grafiky

The Wolf Among Us (TellTale Games) - PC, Steam, XBOX 360, Sony PlayStation 3
Kvalitní adventury se poslední dobou opravdu množí jako králíci, ale to je jenom dobře. The Wolf Among Us. Jestli si pamatujete výbornou hru The Walking Dead, pak vězte, že tato je od stejných tvůrců, tedy TellTale Games. Opět budete mít na krku tíhu rozhodování, které ovlivní hru v určitých bodech. A o jaký příběh jde? Co si takhle zahrát za chlápka, který má malý problém v podobě vlčí nátury. Nebudu dále napovídat, prostě hrajte a uvidíte. Předešlý komiksový styl je zachován, nebo dokonce vylepšen.

Dema, která musíte zkusit

CastleMiner Z (DigitalDNA Games) – PC, XBOX 360
Kostičky ve stylu Minecraftu říznuté pořádnou akci? CastleMiner Z, hra byla původně vydána na XBOX 360, kde se jí prodalo přes 2 miliony kusů. Teď putuje na PC, tedy přes Steam, kde se nejedná o demo jako takové, ale prozatím si hráči mohou vyzkoušet hratelnou beta verzi. Připraveno je 32 různých levelů, 50 zbraní, které si musíte sami vytvořit, a hromada zábavy.

Real World Racing (Playstos) – PC
Každý si občas rád zahrál s angličáky, tak proč to nevyzkoušet i v digitální formě a hlavně se spoustou jiných hráčů. Real World Racing je závodění z ptačího pohledu, kde probendíte různá města jako Paříž, Berlín, Řím, Londýn a další. Super na celé věci je fakt, že tratě jsou zvládnuty i do těch nejmenších detailů a odpovídají skutečným místům. Prozatím je ve hře 50 tratí, 80 aut, kariérní mód a samozřejmě bohatý multiplayer.

Věci budoucnosti

Rebuild: Gangs of Deadsville (Sarah Northway) – PC
Rebuild je tak trošku moje srdcovka. Původně se jednalo o dvě flash hry, které vás postavily do role vůdce skupiny, která se snaží přežít ve městě plném zombíků. Hry měly různé konce a jejich hlavní náplní bylo hledání jídla, obrana nejenom proti nemrtvým, nacházení zbraní a dalších přeživších, prostě suprová zábava. Teď se tvůrce hry vrací na KickStarter s mnohem větším projektem, který ale vypadá báječně. Rebuild: Gangs of Deadsville je větší, hezčí, prostě ve všech ohledech působí několikanásobné kvalitněji.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 11.11.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:55

text příspěvku

Drticka

Drticka | 09.05.18 v 10:19

bylo nebylo dávno tomu bylo

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 12.01.17 v 18:15

to se mi zamlouvá

betamorgan

betamorgan | 31.10.15 v 19:02

super hry :)

phanka

phanka | 13.04.15 v 14:44

dobré hry :-)

elf

elf | 11.03.15 v 17:06

dobrý pecky

Janička1

Janička1 | 17.01.15 v 10:01

plno fajn her