článek

Boj za nezávislost - 8

Boj za nezávislost - 8

Po pauze se k vám vracíme s tím nejlepším, co nabízí nezávislá herní scéna. Indie hry se naštěstí stále tvoří a některé kousky překonávají nejenom očekávaní, ale i mnohem větší projekty. Tak co tu dnes máme? V tomto vydání Boje za nezávislost není mnoho dem, ale spíše doporučení, které hry stojí za to si zakoupit. Budete kontrolovat hranici, chránit jezevčí rodinku, přežívat ve vymyšleném světě nebo osedláte jednorožce.


Co by vám nemělo uniknout

Papers, Please (Lucas Pope) – PC
Když se originalita střetne s kreativitou, můžete si být opravdu jistí, že z toho vypadne unikátní hra. Papers, Please je simulace pohraniční kontroly, kde kontrolujete pasy a všechny administrativní dodatky, které cestující potřebují. Do toho si vložte prostředí země pod diktátorským palcem, několik lidských příběhů a vaši hladovějící rodinu. GLORY TO ARSTOTZKA!

Don’t Starve (Klei Entertainment) - Windows PC, Mac, Linux
Don’t Starve je hodně komunitně založená hra. Její vývoj doprovázela placená beta, která vybrousila tuto hru téměř k dokonalosti. Když se totiž ocitnete v divočině bez pořádného vybavení a přístřešku, musíte si prostě poradit sami. Jenže on za to může jeden démon, který pro vás tento svět vytvořil, a tak kromě klasického craftingu narazíte i na různé podivné obyvatele tohoto ještě podivnější světa.

Shelter (Might and Delight) – PC, Mac
Simulace záchrany, jezevčí záchrany z pohledu právě jednoho z jezevců? Může existovat ještě podivnější nápad? Cesta této skupiny v Shelter je plná nebezpečí v podobě dravců, divokých vod, obřích lesních požárů a také potřeby občas něco sníst. Kombinace adventury, simulace a hry o přežití je jeden velký a husarský kousek na poli Indie her.

Last Knight (Toco Games) – PC, Mac
Kombinace arkády, akce, ježdění na koni a fyzických hrátek. Last Knight se odehrává ve fantastickém světě, který je nejenom plný fantazie, ale i různě generovaných úrovní. Hráči jsou nadšení a hra si odnáší kladná hodnocení, a to také díky plnohodnotnému příběhu, různým úkolům a parádní grafice Unreal Engine. To vše za pár kaček.

Into the Ice - Nazis of Neuschwabenland (Homegrown Games) – Windows
Zima, les a nacisti, tedy přesněji řečeno nazi-zombie. Béčkové filmy se jimi jenom hemží, ale když přijde na řadu hra, tvořivá mysl z tohoto tématu umí vytáhnout maximum. Stačí přidat špatné vtípky, různé easter eggs, občas nesmyslnou akci a výtvor se stane jedním z nejpopulárnějšíchm děl tohoto měsíce. Některé věci mohou být tak špatné, až jsou vynikající, taková je hra Into the Ice - Nazis of Neuschwabenland

Dema, která musíte zkusit

Urban Trial Freestyle (Tate Multimedia) – PC
Elasto Mania se za svůj čas vyvinula do několika různých her a jednou z nejlepších je Urbal Trial Freestyle, která chvilku kralovala na Playstation. Nyní přichází i na PC a kromě koupi nabízí i slušné demo přes Steam. Města, lesy, upravování motorky a hlavně kaskadérské kousky, které mohou pomoci i ublížit. Rozhodně stojí za povšimnutí a vyzkoušení.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 14.10.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:56

text příspěvku

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 21.01.17 v 13:08

to vypadá dobře

voky15

voky15 | 16.12.15 v 12:02

Vyzkouším

betamorgan

betamorgan | 31.10.15 v 19:03

líbí se mi ty hry! :)

phanka

phanka | 13.04.15 v 14:47

za zkoušku to stojí

Janička1

Janička1 | 17.01.15 v 10:02

něco z toho bych si určo vybrala