článek

The Flintstones™: Bedrock! - budovatelská strategie z doby kamenné (85 %)

The Flintstones™: Bedrock! - budovatelská strategie z doby kamenné (85 %)

Bedrock byl zničen a vy máte jeho rekonstrukci ve svých rukách. Ovládejte známé postavičky jako Freda, Vilmu, Barneyho a další v této budovatelské casual strategii.
Simpsonovi, Griffinovi a teď už taky Flintstoneovi. Další z řady kreslených rodinek, která přišla o svůj domov a je na vás, abyste stavěli budovy, plnili questy a postupně odemykali nové objekty a rozšiřovali území.

Vítejte u Flintstoneů doma
Hra se skládá v podstatě z dvou obrazovek. Ta první představuje domácnost Freda a Vilmy, kterou postupně rozšiřujete, nakupujete nové interaktivní objekty a tím rozšiřujete také možnost jejich činnosti. Za akci získáváte zkušenosti a také speciální předměty, za které odemykáte nové oblečky.
K dispozici máte jednotlivé questy, které plníte v rámci epizod. Progress během epizod je doplňován také dialogy a čím dále se ve hře dostanete, tím větší spektrum činností budete mít k dispozici. Odemknete nové postavy (Barney, Betty apod.) a zpřístupníte rovněž interakci mezi charaktery.
Samozřejmostí je spousta dekorativních prvků a kamennou domácnost si můžete přestavět podle vlastních představ.
Tou druhou obrazovkou je město - zde odemykáte nové lokace, na které stavíte domečky, obchody a další funkční objekty, které produkují zkušenosti, peníze nebo kameny (Fredův kamenolom pochopitelně nemůže chybět).

Postup hrou
Na úvod se dočkáte velmi svižného začátku a celé seznámení s herními principy je velmi snadné a intuitivní. Pokud jste hráli tituly stejného zaměření, nečekají vás v tomto ohledu žádné novinky. Pomocí dotykového displeje zadáváte úkoly, které postavy v určitých časových intervalech plní. To samé se týká budov. V podstatě stačí hru zapnout, posbírat peníze a suroviny, zadat akce a zase zmizet. Někomu tento styl vyhovuje, a pokud patříte mezi casual hráče, budete se bavit.
Ve hře lze získat speciální předměty, plnit achievementy a pomalu se prokousávat haldou questů. Střední fáze hry však trochu pokulhává. Než například odemknete novou postavu, čeká vás pár perných dní, v případě občasného hraní těch dnů bude ještě víc.

Zpracování
Jedno se však musí nechat. Hra si velmi dobře uchovává kouzlo kresleného seriálu. Do kuchyně si pořídíte staré dobré "zvířecí spotřebiče", které vás potěší také svými hláškami typu "na tuhle práci bych si měl zařídit pojištění" apod.
Jednoduchá klikačka má zkrátka svou atmosféru, ale pokud čekáte nějakou zásadní inovaci nebo extra rychlý postup, budete zklamáni. Hra do značné míry pouze kopíruje principy ostatních. Na druhou stranu potěší určitý humor a možnosti interakce s prostředím.

Hra je ke stažení na Google Play.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 24.08.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Drticka

Drticka | 23.05.18 v 14:01

pohádká

lubkoo

lubkoo | 09.07.16 v 08:16

tuto hru poznam a je v pohode

assaly

assaly | 16.06.16 v 10:14

flinstouni jsou super :-)

3K171

3K171 | 02.01.16 v 08:19

hravam na tablete moze byt je to v pohode

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:44

Hra si velmi dobře uchovává kouzlo kresleného seriálu

HAL

HAL | 21.09.15 v 11:32

flinstoun je mazák