článek

RoboZone – první dojmy z testování očekávané Android strategie

RoboZone – první dojmy z testování očekávané Android strategie

Čeští nezávislí vývojáři se chystají vydat novou hru pro platformu Android a kromě toho, že jsme si mohli vyzkoušet první hratelnou verzi jejich nejnovějšího díla, se v dnešním článku podíváme také na průřez dosavadního díla této šikovné partičky. Blue Plop stojí za úspěšnou a oblíbenou trojdílnou sérií strategií s názvem Sea Empire.
Původní titul Sea Empire vás zavedl do světa moří a lodiček, které jste museli produkovat, a s nimi pak plout na ostrovy, sbírat suroviny a rozšiřovat vaši působnost stavbou dalších budov. To vyžadovalo dostatek surovin a samozřejmě lodě různého druhu. Každý ostrov nabízel konkrétní produkty. Vše se navíc velmi dobře ovládalo. Průběh hry bylo možno zastavit, vše si v klidu promyslet, naplánovat a ve skladu propočítat, kolik toho ještě potřebujete pro splnění mise v kampani.

Druhý díl s podtitulem „Winter Lords“ stavěl dále na povedených principech prvního titulu, a tak jste i zde sbírali suroviny a rozšiřovali vaši flotilu lodí. Těžba surovin byla doplněna AI soupeřem, který měl stejné zadání misí jako vy, a tak bylo třeba přemýšlet a plánovat ještě o něco víc. Systém obchodu také velmi příznivě ovlivnil celkovou hratelnost. Kampaňové mapy doplnil i generátor náhodných map.
Do třetice námořní řádění přineslo především zlepšenou grafiku, která se přenesla do pěkného 3D kabátku. Herní princip zůstal stejný (proč ho také měnit, když celá série na něm byla postavena a velmi zábavná) a navíc přibyly i vedlejší mise. Příznivci real-time strategií měli pěknou sérii her, u nich strávili nespočet hodin času. Vše navíc kompletně v češtině a s dostatečnou podporou od samotných vývojářů.

Po námořních plavbách se pánové vrhli do kosmu s gamesou Star Colonies, avšak neopustili žánr strategií. Ke kolonizování planet a vesmíru jste si mohli vybrat jednu ze tří ras, čímž jste si také určili slabé a silné stránky pro další průběh, jako je stavba budov a vesmírných lodí, výzkum, kapacita apod. Příběh jste si však užili až v placené verzi, nicméně ve free variantě bylo i tak dostatečné množství map.
Nyní již k nejnovějšímu kousku českých vývojářů. Hra nese název RoboZone a momentálně se nachází ve fázi testování jednotlivými hráči. Alfa verze nabízí 6 úrovní, které vás přenesou do světa mechanických hraček, které musíte produkovat a bojovat s nimi proti AI soupeři. Kromě dostatečné početní přesily také musíte vynaložit určité strategické myšlení a smysluplně útočit se správnými typy jednotek a využívat jejich silné a slabé stránky. Kromě bojů budete také muset ovládnout všechna nepřátelská stanoviště, což není úplně snadné. Hlavně na nejvyšší obtížnost. Do kladů patří také pěkná 3D grafika a jednoduchá orientace pomocí mapy. Souboje jsou svižné a protivníka rozhodně neporazíte s jedním vozítkem.

Na alfa verzi je vidět pořádý kus práce, přesto je ještě co vylepšovat. V této fázi například nevidíte časové limity jednotlivých strojů, jednotky by bylo fajn označit jedním dotekem a ne přijíždět po jednom. Česká mutace, respektive popisky, se ne vždy zobrazují kvalitně a obsahují překlepy. Celkově se však na finální verzi těšíme a o očekávaném vydání vás budeme informovat. Velký potenciál, který je potřeba dotáhnout. Chlapíci z Blue Plop to však určitě dotáhnou do zdárného konce, jak jsme si u nich zvykli, a to i díky vám hráčům. Na přiložených screenech se můžete přesvědčit sami.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 30.12.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

elf

elf | 04.03.15 v 16:57

doufám,že beta první dojmy potvrdí