článek


V tématech:
Pozvánka na Game Developers Session 2012 v Praze

Pozvánka na Game Developers Session 2012 v Praze

Rok se s rokem sešel a na dveře ťuká jubilejní 10. ročník Game Developer Session. Tedy akce, která by se dala přirovnat k tomu nejdůležitějšímu a nejzajímavějšímu, co se na naší domovské půdě odehraje z prostředí vývoje her, jejich prezentace a setkání špiček herní branže. Před pár dny bylo nejenom vše potvrzeno, ale vyšel i oficiální program. Sdružení České hry spustilo oficiální web pro GDS a celkový harmonogram akce. Ta bude trvat celé 4 dny, jubileum se musí pořádně oslavit (7. - 9. prosince 2012).

„Program je koncipován tak, aby byl v rámci oboru zajímavý pro všechny bez rozdílu
specializace – ať již se jedná o programátory, grafiky, game designéry a studenty
či profesionály z dalších oblastí.“


Začněme se zahraničními taháky. Ty jsou zastoupeny Polskem (CD Projekt RED – Withcher, Cyberpunk 2077) a dorazí i zajímavá postava game designu Joris Dormans z Nizozemska.
Z našich luhů a hájů se z více jak 30 řečníků objevují jména jako Michal Červenka (Dreadlocks), Lukáš Codr (2K China), Stefan Dumek (Disney Mobile), Miloš Endrle (Geewa), Daniel Vávra (Warhorse Studios) nebo Michal Rybka. Ti všichni a další budou mít zajímavé přednášky nejenom o designu, ale i zajímavostech z her a herního prostředí. Určitě nakoukněte do programu, každý si něco vybere.

V pátek a v pondělí se uskuteční taková hezká novinka, kterou jsou workshopy. Zde se zapojí samotní posluchači. Hlavním tahákem bude nejspíše několik hodin o Unity 3D nebo Adobe Photoshop.
Po více oficiálních záležitostech se můžou všichni setkat a „promíchat“ na afterparty, kde se bude oslavovat první kulaté číslo GDS. Ceny jsou úměrné kvalitě programu (800 korun pro pracující, 450 korun studenti na celý víkend) a workshopy jsou skoro za hubičku (100 korun příplatek). Ovšem pozor, je třeba si místo zaregistrovat.

Pokud se chystáte na GDS poprvé, můžete se připravit a nastudovat něco z minulého ročníku, na kterém redakce FreeGame také byla. Doufáme, že se s některými našimi čtenáři a hráči na akci potkáme!



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 19.11.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce