článek

Neon Shadow - FPS akce ze staré školy (95 %)

Neon Shadow - FPS akce ze staré školy (95 %)

Čistokrevných FPS stříleček je na GooglePlay pomálu, a tak se každý takový titul musí náležitě otestovat a prověřit. V případě hry Neon Shadow je to tak trochu nečekaný nález, ale o to větší překvapení pak nastane, když se do hry pustíte.
Neon Shadow patří do portfolia vývojářů z Crescent Moon Games, kteří jsou mezi předními tvůrci a na svém kontě mají velmi povedené tituly. Hra je nyní k dispozici zdarma a rozhodně je na co se těšit.

Zběsilá střílečka z pohledu první osoby
Užijte si plnohodnotnou střílečku, ve které nahodíte oblek, naládujete zbraň a pustíte se do boje proti robotickým nepřátelům, kteří dneska převzali nadvládu nad vesmírnou stanicí a zítra patrně nad celou galaxií.
Během procházení koridorů narazíte na rozmanité mechanoidy s různým stylem útoků. K dispozici jsou navíc 3 úrovně obtížnosti a i při té nejnižší celkem dobře otestujete své schopnosti.
V rámci singleplayeru nechybí ani příběh a byť je náplň levelů stereotypní, hra si vás získá.
A to především přítomností multiplayeru. Když už vás přestane bavit bojovat o bezpečnost vesmíru, můžete se vrhnout do soupeření a deathmatchů proti ostatním uživatelům. Nechybí ani kooperativní akce na jednom tabletu s rozdělenou obrazovkou (i když je to dosti nepohodlné).

Zběsilé tempo, parádní grafika, ale něco tomu chybí
Ovládání je na tento typ her velmi dobře uzpůsobeno. Dotykový displej může mnohdy zazlobit a přesnost střelby nemusí být taková, jaká je proti přesile potřeba. V Neon Shadow naštěstí můžete využít mířícího asistenta, který vám velmi dobře a pohodlně pomáhá zacílit i během zběsilé přestřelky. Náročnější úseky nebo místnosti můžete většinou likvidovat postupně a rozhodně nemůžete jen tak bezhlavě pálit kolem a snažit se proběhnout. I kdyby se vám to náhodou povedlo (jo, jde to prostě jen zavřít oči a sledovat šipku), přijdete o podstatnou část životů, nábojů a v dalších levelech budete mít problém.

Možné herní nedostatky
Na začátku každého levelu si přinášíte náboje, zbraně i životy, takže neuváženým postupem se v další úrovni moc dlouho neohřejete. Naštěstí můžete pozici naloadovat a zkusit to znova, ale je to přece jen frustrující moment, něco znova opakovat.
Dalším nedostatkem jsou opakující se mise, kdy musíte dorazit na konec úrovně, rozstřelit terminál a zase pelášit zpátky. Nejdřív je to příjemný adrenalin, ale podruhé, potřetí, počtvrté po sobě... se to už trošku zajídá.

Hlavní klady
Hra zcela jasně staví na klasických střílečkách typu Wolfenstein nebo DOOM (což je myslím zřejmé) a odpovídá tomu také herní tempo, nejrůznější zbraně, které postupně nalézáte a celkový herní styl. Navíc s možností multiplayeru je zde titul, který vás chytne na velmi dlouhou dobu. Precizně zvládnuté ovládání doplňuje také parádní 3D grafika. Pravda, mechanoidní nepřátelé sice nestříkají litry krve, ale... zvládnu to :). Hledáte-li prvotřídní FPS akci, Neon Shadow je jedna z nejlepších mobilních her zdarma.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 10.08.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Drticka

Drticka | 30.05.18 v 10:47

super bárvy

lubkoo

lubkoo | 09.07.16 v 08:19

vipada to dobre urcite viskusam

3K171

3K171 | 04.01.16 v 08:49

zaujimava strielacka nevizera vobec zle

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 20.12.15 v 19:24

dobra strielacka

elf

elf | 02.10.15 v 19:59

tak zběsilé, až je to trochu jednotvárné

HAL

HAL | 21.09.15 v 11:33

připomělo mi to Doom

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:32

Zběsilá střílečka

Laugher

Laugher | 23.08.15 v 01:18

Střílečka

Martin-Kovanda

Martin-Kovanda | 13.08.15 v 18:44

ok