článek

Nálož Android her - speciál Boom Beach

Nálož Android her - speciál Boom Beach

Staňte se velitelem a stavitelem v jednom. Vybudujte vaši základnu, trénujte vojáky a dobuďte s vaším vojskem další ostrovy ostatních hráčů. Hra Boom Beach je již k dispozici na Android. Hitovka Clash of Clans má konečně adekvátní konkurenci. Jak by taky ne, když za tímto kouskem stojí stejné studio Supercell. Divoké kmeny nahradili vojáčci a už je tady nová pecka. A jak se to celé vlastně hraje?

Jestliže jste propadli návykovce Clash of Clans, budete tu brzy jako doma. Jedná se o strategii, která v sobě spojuje jak budování, tak především válčení proti ostatním.

Stavba budov
Ke stavbě na vlastním ostrově i produkci jednotek potřebujete dostatečný přísun surovin, takže pro začátek si musíte postavit domečky na produkci dřeva, zlata a nějaký ten prostor na uložení. Všechny budovy lze upgradovat, ale mezi ty nejpodstatnější patří vaše hlavní základna. Díky tomu odemykáte nové objekty a typy vojáků.
Veškerá stavba i vylepšování jsou samozřejmě omezeny časem a čím lepší máte základnu a budovy, tím déle všechno trvá.
Současně lze stavět pouze jeden objekt, a tak tempo postupu není právě nejrychlejší.

Bitvy
Je čas podívat se na bitevní pole. K dispozici máte mapu, na které postupně odkrýváte (za herní peníze) nové oblasti s ostrovy. Abyste získali pod svou kontrolu nové území, musíte zničit tamní obranu a především základnu – to je cíl každého boje.
Mezi základní jednotky patří pěchota, se kterou si ale dlouhou nevystačíte. Musíte upgradovat základnu a odemknout nové druhy. Každá z nich má své silné i slabé stránky, takže je musíte optimálně namixovat.
Vojáky přepravujete na lodi a pro větší počet je potřeba opět jejich upgrade. Každá jednotka zaujímá jistou kapacitu, takže i produkce vojáků získává jistý strategický rozměr.
Jak už bylo řečeno, cílem je zničit soupeřovu základnu. Ta je ale zpravidla bráněna pěknou řádkou kanónů, děl a dalších obranných objektů, kterými se můžete, ale nemusíte nutně prokousat. Záleží na strategii a na síle vašich vojáků.
Vojsko vypouštíte jakýmkoli směrem v libovolných rozestupech. V případě špatného vývoje lze jednotky stáhnout a můžete do jisté míry ovlivňovat i jejich pohyb. K dispozici totiž máte loď s energií, za kterou můžete v každém boji vystřelovat přídatné rakety, léčit armádu nebo se pomocí světlice zaměřit na jeden určený cíl. Energie se doplňuje zničením budovy a upgradem této lodě budete mít více energie, a tím pádem více možností, jak ji využít.
Velkou výhodou je, že všechny jednotky, které přežijí, máte k dispozici i nadále. Nemusíte tak po každém boji čekat na novou várku, ale v pohodě odehrajete i několik bojů po sobě. K dispozici vám jsou jak základní ostrovy, tak surovinové ostrovy nebo ostrovy ostatních hráčů. Nechybí ani jakýsi story mód, kdy bojujete proti těm zlým a osvobozujete indiány. Za vítězství vám pak náleží suroviny a peníze.

Další obsah
Základní principy jsme si představili, ale to není všechno. Hra je poměrně dost propracovaná a nabízí bohatý obsah. Ačkoli můžete stavět jen jednu budovu současně (do toho třeba produkovat vojáky nebo je upgradovat), lze všechno urychlit pomocí diamantů. Nejedná se ale o klasickou placenou měnu. Diamanty získáváte plněním achievementů, ale také obranou vašeho ostrova při napadení jiným hráčem, nebo jen tak v truhličce na hrací ploše. S tímto urychlujícím boostem si vystačíte dlouho a tak nějak průběžně doplňujete zásobu.
V pozdější fázi hry se vám odemkne možnost postavit sošky na zvýšení produkce. K tomu potřebujete dostatek živlových fragmentů, které získáte opět bojem, objeví se nová surovina kamení a vaše ostrovy můžete snadno ztratit. V podstatě tak máte každou chvíli co dělat a hra se stává velmi návykovou a zábavnou - 91 %.

Boom Beach



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 29.06.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Drticka

Drticka | 30.05.18 v 10:41

možná vyzkouším

Drticka

Drticka | 29.05.18 v 08:41

to mě nebáví

matej | 15.03.16 v 21:01

Dobrý den, Mám prosbu a dotaz normálně jsem hrál na htc boom beach, až do včerejška, vydali nový update a nyní mi to již aktualizací nestahlo a místo toho mi to píše ze hra není kompatibilní s mým telefonem... Moc děkuji za případné rady...

3K171

3K171 | 07.01.16 v 08:57

vizera to celkom zaujimavo asi skusim

Laugher

Laugher | 31.07.15 v 23:54

Hezké

phanka

phanka | 08.04.15 v 15:09

stavba budov nemusí být špatné

elf

elf | 18.02.15 v 15:54

souhlas,trvá to déle, ale mám lepší pocit

Kacirek_Donald | 14.12.14 v 22:48

egicek: Nazdar. Předně - web Freegame si zakládá na své nezávislosti, autonomnosti a naše texty jsou založeny na subjektivních dojmech z hraní každého našeho redaktora (i proto jsme tam, kde jsme... ale zeptám se, jestli nás náhodou už nekontaktoval pan Babiš :)). Za další se domnívám, že hra se bez nutnosti nákupů dá hrát dobře. Člověka do nich nutí maximálně jen vlastní netrpělivost a touha mít všechno teď a tady (ostatně jako u drtivé většiny her tohoto druhu). Já osobně tento herní styl neuznávám a mnohem více si užiju dosáhnutí postupu vlastním úsilím a strategií hraní kdy, co a jak postavit, jít do boje apod. Musíš šetřit a rozvíjet a rozhodně neplatí, že bys musel platit, abys porazil soupeře.

joki | 14.12.14 v 19:33

pravda jde to pomalu člověk tápe a česky nic :)

joki | 14.12.14 v 19:32

Posrádám tu češtinu šlo by to lepší :) hrát

egicek | 07.12.14 v 19:41

Ono to zase není tak super jak píšou asi dostávají pěknou provizi bez nákupu to ani nejde!!! To se pánové nepochlubi!!!

Verun94

Verun94 | 29.09.14 v 21:28

souhlasím

maja.40

maja.40 | 29.06.14 v 09:04

pěkné


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce