článek

Halloween  - Výběr her 1. část

Halloween - Výběr her 1. část

Kačírek se nám už postaral o naprosto parádní nášup zombie her pro Androidy. Mně tedy už zbývá nabídnout to nejlepší, co nám rok přinesl v hororových hrách všeho druhu. Držte si klobouky, mozky a žaludky, vyrážíme. I když už Slender a jemu podobné hry nejsou tak populární, stále to neubralo na vlně nadšení ze strany tvůrců a za poslední rok se nám tu sešlo parádní množství snad ještě kvalitnějších her než minule. Zde je nás výběr.

Bewilder House
Můj osobní favorit. A to nejenom proto, že mám děs z klaunů. V Bewilder House procházíte strašidelným domem, který má hromadu místností, ve kterých je potřeba najít východ. K tomu vám slouží speciální mapa a schopnost orientace. Horší ale je, že vás docela často pronásleduje klaun, který se pohybuje, když se na něj nedíváte. Jak z toho ven?



Hide And Seek
Je to sen, nebo realita? V dlouhé chodbě lemované místnostmi se pohybuje pěkně vražedný šílenec. Vy se ho ale můžete zbavit, je jen třeba najít deset speciálních předmětů, donést je další podivné kreatuře a přežít. Občas na vás vybafne osobní noční můra, když ale zavřete oči, zmizí, uvidí vás ale ono vraždící monstrum.



Vapour
Z mého pohledu asi nejděsivější hra ze seznamu. Nedoporučuji pro hráče mladších 18 let. Ocitáte se na ostrově a poslední vzpomínkou je večírek, na kterém jste byli. Teď ale řešíte úplně jiný problém. Po okolí se pohybuje entita, kterou opravdu nechcete potkat, ze země na vás sahají kosti rukou a kolem jste zahlédli i nějaké poletující lebky. Autor si dal v některých úsecích opravdu záležet.



Flash Frozen
Tahle loď už nikam nepopluje, problém ale je, že jste na území trvalého ledu a zimy. Co je ještě hroší, je fakt, že se kolem pohybuje podivný tvor, který nemá problém tvořit led z ničeho nebo vás prostě nechat zmrznout. Najdete cestu ven, popřípadě aspoň teplo? Flash Frozen si rozhodně zachovává pořádnou porci hororu i ve chvílích, kdy musíte vyluštit nějaký ten úkol.



Mori
Extrémně propracovaná hra, zde se po malé nehodě ocitáte v lese, který je ovládán zlými bytostmi. Vám nezbývá než utíkat a utíkat, popřípadě hledat cestu dál. Zabloudit zde není žádný problém, ale to se vám může rychle stát osudným. Rozhodně se nejedná o hru pro slabé povahy.



Hunted
Ten pocit, když se z lovce stane lovná zvěř. To právě poznáte v Hunted. Máte jedinou možnost dosáhnout místa, kde sídlí střelec, nebo umřít jako zbabělec. No, stejně většinou umřete tak či onak. Jde o to se pohybovat rychle, krýt se za vším možným a snad se vám povede dostat aspoň do půlky cesty. Jo a pozor na miny, ty jsou zde také.



Stairs
Stačí sejít do podivné laboratoře a už se vám vrací vzpomínky na to, co se zde stalo a co jste zde provedli. Nic hezkého to není, hlavně když vás začne sama minulost pronásledovat. Nejlepší je závěrečná část, kdy se ponoříte do tmy a jedinou možností, jak si osvětlit cestu, je … a to vám už nepovím. Hodně zdaru a pevné nervy přeji.



Transphoria
Asi nejvíce akční hra z celého výběru. V Transphoria hrajete za elitního vojáka, který musí vyčistit několik map od mutantů, ono stačí projít celým komplexem, ale i tak na většinu po cestě narazíte, což není zrovna velká výhra. Několik druhů zbraní, hlavně nepříjemné hrátky stínů, kde vám často něco unikne, a napnuté nervy střídající se s adrenalinovou akcí. Můžete hrát i ve dvou.



Kraven Manor
Jak bych mohl zapomenout na Kraven Manor. To o nejlepší propracovanosti beru zpět. Kraven Manor je natolik kvalitní kousek, že by mohl být plnohodnotnou hrou do vaší poličky. To se takhle ocitnete ve velkém domě, kde se brzy setkáte s podivným nepřítelem, který vás nejenom umí skvěle vyděsit, ale i zbavit schopnosti života. Různé místnosti odemykáte originálním stylem a některé scritpované momenty vás donutí vyměnit kalhoty.



ILLUSION - Ghost Killer
ILLUSION - Ghost Killer by se klidně dal popsat jako vysmátý Slender. Jdete postavit několik kamer do míst, kde se vyskytuje něco podivného. Pěkně blbý nápad, vám povím, protože to podivné má chuť i na vás. Návrat ke kořenům moderních indie her.

Blackwell's Asylum
Zůstanete raději na místě, kde vás drží násilím, nebo se raději pokusíte o útěk? Asi to druhé, viďte? V tom případě vás ale varuji, zřízenci po vás s chutí půjdou a nebude to žádná procházka růžovým sadem. I když jste pouze dítě, budou se k vám chovat jako k dospělému a nebudou se vás bát nadopovat, abyste se uklidnili. Nechte se chytit vícekrát a je konec.

Tento výběr je součástí naší Halloweenské soutěže. Stačí vybrat tu nejlepší hru podle vás, napsat její název do komentáře a automaticky získáváte body do naší ligy o ceny! Více informací zde.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 01.11.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Drticka

Drticka | 08.06.18 v 17:59

bojim bojim

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 13.01.17 v 16:26

to se mi moc zamlouvá

elf

elf | 12.03.15 v 17:48

pro silné žaludky

Veininka

Veininka | 03.11.13 v 21:44

Bewilder House