článek

DinoKids-dino, kam se podíváš

DinoKids-dino, kam se podíváš

Již při letmém pohledu zjistíme, že tento báječný svět se dinosaurky jen hemží. Každý oplývý jinou stavbou těla, barvou či přítomností nebo nepřítomností ostnů. Rozhodneme-li se strávit s nimi trochu našeho času, jistě budeme odměněni spoustou neuvěřitelných žážitků a dobrodružství, které s nimi smíme prožít. Ponořme se do prehistorického světa, jež skýtá mnohá tajemství v podobě překvapujících dovednosti, kterými se dinosaurkové mohou skutečně pyšnit.


Abychom ovšem vůbec mohli hru započít, je třeba si vytvořit vlastní účet, který bude patřit jen nám a nikdo jiný by k němu neměl dostat bez našeho svolení přístup. Zvolíme si tedy podle vlastního přání přihlašovací jméno a heslo. Při výběru nás omezuje jen fakt, že jménem účtu bude pak následně nazván i náš dinosaurek. Měli bychom jej tedy vybrat opravdu pečlivě k naší následné spokojenosti.



První krok jsme úspěšně zvládli, a tak se s míme úspěšně přesunout k druhému, o moc zajímavějšímu úkolu, kde si potřebujeme vybrat postavičku našeho dinosaurka z šesti předložených variant, z nichž každá se chlubí dinem s úplně jinou stavbou těla. Dokonce jsou prehistoričtí tvorové rozděleni i podle pohlaví. Abychom ještě doladili tvorečkovo vzezření, klikneme na připravenou paletu odstínů, která našeho dinosaurka obarmí na modro, oranžovo, zeleno, růžovo a tak podobně.





Skvělé, vytvořili jsme si dinosaurka našich snů, avšak chybí zde ještě jedna podstatná maličkost. Při úspěšném přihlášení se ještě potřebujeme připojit k serveru, na kterém náš dinosaurek prožije všechna svá úžasná dobrodružství. Jednoduše tedy klikneme na název serveru, jež jsme si zvolili, a pak již jen netrpělivě čekat na načtení herního prostředí, které se skládá z mnoha zajímavých oblastí, do nichž časem zavítáme. Nejprve si vybereme prostředí, jež se nám pro prvotní krůčky našeho dina nejvíce zamlouvají a jednoduše klikneme na určitou oblast na mapě.



Možná, že z počátku nenajdeme ve spleti barevných dinosauřích tělíček toho našeho, avšak jakmile se začne pohybovat pomocí směrových šipek klávesnice a skákat mezerníkem, jistě jej poznáme. Vydáváme se na průzkum prostředí. Herní svět je koncipován tak, že dinosaurek putuje po celé oblasti, kde se smí volně setkávat s ostatními dinosauřími hráči pomocí sítě. Jakmile narazí na disciplínu, které by se také rád zúčastnil, přistoupí k označené oblasti, kde je prováděna a stlačí mezerník. Náhle se ocitne na hřisti nebo ve vodě, kde se smí utkat, ovšem jen s počítačem, ve sportovním zápolení. Rozhodne-li se například pro lukostřelbu, přistoupí k domečku, jež nese takový to symbol a započne hru. Objeví se totiž na hřišti, jehož zelená plochu nese spoustu bílých čar, jež značí dostřelenou vzdálenost. Náš dino svíra ve svých rukách luk, pomocí něhož vystřeluje šípy. Vzdálenost dostřelu je určena pomocí délky stlačení levého tlačítka myši a také je dána úhlem, pod kterým dino na cíl zamíří. Čím větší vzdálenost šíp urazí, tím větší počet bodů tvoreček získá. Avšak výše skóre není důležitá jen pro dobrý pocit ze hry, ale také určuje hodnotu odměny, která se přepočítává na vajíčka. Za ně si totiž smíme kupovat nejrůznější vymoženosti, včetně oblečení pro dinosaurka, kterého si pak lze v novém úboru klidně i vyfotografovat a uchovat si obrázek pro pozdější hezkou vzpomínku.





Jakmile se začneme nudit v parku u lukostřelby, není nic snažšího, než dinečka zavést třeba do školy, kde si na místním hřišti vyzkouší třeba skok daleký, sprintování na sto metrů či běh na sto metrů s překážkami. Jistě si při disciplínách střihne i nový světový rekord a nasbírá tučnou kořist ve formě již zmiňovaných vajíček. Ovšem při startu by se měl mít na pozoru, aby nezačal běžet ještě před zazněním trenérovy píšťalky. Ten by jej totiž okamžitě diskvalifikoval a prehistorický tvoreček by odešel s prázdnou. Rychlost běhu určujeme za pomocí mezerníku. Kolikrát jej stlačíme za sebou, tolikrát rychleji dino popádí.



Jestliže se dino při plnění úkolů na hřišti unaví, přesune se do školních lavic, kde zapojí své mozkové závity v hodinách matematiky a zeměpisu. Při hledání jednotlivých oblastí na mapě se vskutku zapotíme, jelikož jsme nuceni během kratičké doby nalézt požadovaná stát. Naštěstí dostaneme k dispozici nápovědu, která se tyčí v levé polovině obrazovky. Jestli získáme tolik žádané vajíčka záleží jen a jen na našich znalostech a rychlosti.



Také při počítáni se určitě pobavíme. Pozvolna totiž projdeme od snadnému módu, po střední a nakonec se prokousáme těžkou úrovní, kde se skutečně zapotíme. Ale opět je zde veliká příležitost ukořistit nějaké to vajíčko.



Zavítat ovšem smíme i do vodního parku, kde se staneme svědky velmi zajímavého klání. Potopíme se do velkých hloubek, kde na nás z výšky padají nejrůznější slova. Aby se dinečka ve skafandru nedotkla a neohrozila jej, je třeba slova, které zahlédneme pod vodní hladinou psát v rychlém sledu do připraveného bílého políčka, jež je umístěno v levém dolním rohu.





Samozřejmě nesmíme zapomenout si za ukořisrěná vejce koupit krásný obleček pro našeho dinosaurka, aby se měl k světu.



Dinosauří svět je vskutku nádherný, se spoustou krásných a veselých tvorů, se kterými se trocha stráveného času bude jevit jen jako okamžik. Celé pohádkové prostředí je navíc zabaleno do příjemné a povznášející hudby.



Jestli toužíte poznat blíže prehistorický svět, směle vstupte na http://www.dinokids.com/play/ a poznejte nové dinosauří kamarády.


U nás máme flashovky DinoKids - Math, DinoKids -110M Hurdle, DinoKids - Flying, DinoKids - Baseball a další. Určitě vyzkoušejte a pobavte se!




Elficek

autor
Daniela Skanderová / Elficek

Publikováno: 08.04.2010


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce