článek

Brothers in Arms 3 - zažijte druhou světovou na vlastní kůži (96 %)

Brothers in Arms 3 - zažijte druhou světovou na vlastní kůži (96 %)

Akcí napumpovaná střílečka s tematikou druhé světové války. Prostřílejte si cestu přes nebezpečná bojová území s využitím rozličných zbraní a speciálních schopností vašich vojáků. Vše doplněno parádní visuální stránkou a příběhem. Pokračování jak má být
Od minulého dílu jsme se posunuli z žánru FPS do pohledu třetí osoby, ale to tomuto vynikajícímu titulu vůbec neublížilo.
Ve hře se zhostíte serži Wrighta, který v řadě misí musí plnit rozmanité úkoly (zničit nepřátelské tanky, děla, získat tajné dokumenty, sestřelit letadla, zastavit postup nepřátelských jednotek apod.) a cestou samozřejmě pokosit haldy německých vojáků.

Hra nabízí především neutuchající akci ve skvělém tempu a je jedno, jestli před sebou máte hlavní příběhovou linii, nebo vedlejší event. Vše se ovládá dobře pomocí virtuálního kurzoru pro pohyb a tlačítek pro střelbu.

Střílečka jak se patří
Přestože se většinu času budete skrývat za nějakou tou barikádou a snažit se přesně trefit nepřítele, nejedná se o statickou záležitost. Ve hře máte také volnost pohybu a možnost výběru, jestli budete trpělivě čekat na šanci, nebo se vrhnete zběsile proti přesile (přestože druhá možnost znamená zpravidla smrt, i pasáže ve stylu tváří v tvář jsou zde hojně zastoupeny). A samozřejmě můžete využít různé schopnosti dalších vojáků, které při postupu ve hře odemykáte. Nutno podotknout, že právě jejich vlastnosti vám situaci výrazně usnadní.

Arzenál zbraní
Pro každou misi máte k dispozici určitou zbraň, přičemž vás hra navádí k jejich upgradu. Bez dostatečného upgradu zkrátka nepostoupíte. K tomu vám samozřejmě slouží získané peníze, ale připravte se také na časové intervaly.
Každá zbraň se chová jinak, takže se nikdy nebudete nudit, a jejich vylepšení je opravdu vidět. Čas na dobití, počet nábojů v zásobníku – to jsou aspekty, které ovlivní vaši cestu k vítězství. Náboje si naštěstí nemusíte hlídat, a tak je BiA 3 pěkná a v rámci mezí svižná kosička. Dále máte po ruce také granáty a užijete si i střelbu z bazuky.

Bohatý obsah
V každé kapitole příběhu musíte absolvovat hlavní herní mise. Pro postup dále to ale nestačí. Kromě toho musíte absolvovat určitý počet vedlejších „rejdů“, nechybí ani speciální a časově omezené eventy, takže při každém spuštění můžete vybírat z dostatečného množství úkolů.

Grafické zpracování
Po grafické stránce je Brothers in Arms 3 naprosto špičkový kousek. 3D prostředí i objekty můžete využít jako úkryt, také zde najdete různé bedny s granáty a celkově vše působí dojmem rozlehlosti a volnosti (přestože vás hra do vzdálenějšího okolí nepustí). Skvělou atmosféru hře dává také dabing vojáků a nepřátel, kteří vás častují hláškami v němčině.

Herní energie a mikrotransakce
Ať je titul jakkoli úžasný, má jedinou chybku – herní energie. Začátek je pozvolný a rychlý, nepocítíte její nedostatek, protože s postupem na novou úroveň se vám automaticky obnoví. Ale jak se dostáváte dále, energetické požadavky na každou misi stoupají, a tak se nevyhnete čekání. I přes tento klasický nedostatek zde máme výborný titul na profesionální úrovni ve všech směrech. Tato hra vám zkrátka nesmí uniknout.

Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 05.01.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Blaster27

Blaster27 | 14.07.16 v 21:42

užasná

lubkoo

lubkoo | 14.07.16 v 21:42

celkom dobre to viada niekedy mozno zahram

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 24.12.15 v 15:11

velmi dobra hra

pepah14

pepah14 | 07.09.15 v 15:40

:)

Laugher

Laugher | 03.09.15 v 02:19

Akcí napumpovaná střílečka

Laugher

Laugher | 11.06.15 v 01:23

Válečná hra.

phanka

phanka | 05.04.15 v 17:55

super

happy157

happy157 | 20.02.15 v 00:08

skvělá akce

kokosmen265

kokosmen265 | 17.01.15 v 10:14

něco pro mě

NADĚJE

NADĚJE | 17.01.15 v 09:19

řekla bych podařené :)

Janička1

Janička1 | 16.01.15 v 23:37

jedna z reálnějších verzí

elf

elf | 16.01.15 v 23:13

fakt skvělé


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce