článek

Angry Birds Action –variance na Pinball s nedostatkem energie

Angry Birds Action –variance na Pinball s nedostatkem energie

Fenomén Angry Birds na displejích mobilních telefonů rozhodně nekončí a tvůrci se stále snaží přicházet s něčím novým. Tentokrát se určitě nejedná o nějakou kosmetickou změnu, rozzuření ptáci se vrací ve zcela novém grafickém zpracování, úhlu pohledu a do značné míry také celým konceptem hry.
Angry Birds Action - inspirace filmem
Možná už jste zaznamenali, že Angry Bird se chystají také na filmová plátna. Film můžeme v podstatě ponechat stranou, až na grafické zpracování.

Po grafické stránce se hra snaží držet filmové předlohy, což však neberu jako nedostatek. U této značky jsme si už zvykli na určitý standard, který nejnovější ptačí titul v podstatě totálně boří, a to už na první pohled.
Ano, pohled kamery se vlastně úplně přetočil a místo horizontálního směru se musíte přeorientovat vertikálně.
Ocitáte se totiž na ohraničené hrací ploše, která by se dala asi nejlépe přirovnat k Pinballu. Máte zde spoustu rozmanitých překážek a objektů, kterým se snažíte vyhnout nebo se od nich správně odrazit a získat potřebné předměty pro postup do další fáze levelu. Přirovnání k Pinballu nahrává i fakt, že máte k dispozici několik tahů, během kterých musíte sesbírat vše potřebné.

Noví Angry Birds jsou taková Princezna Koloběžka
Co zůstalo zachováno z původních Angry Birds, je nutnost přesně mířit a taky přemýšlet. Počet tahů je omezen a navíc postupně odemykáte nové opeřence se specifickými vlastnostmi, takže i jejich správná volba ovlivňuje úspěšné splnění úrovně.
Po herní stránce jsou Angry Birds Action parádním kouskem, který velmi dobře mixuje zažité herní mechanismy, atmosféru a především novinky. Nechybí ani různá překvápka, kdy například na hrací plochu napadají výbušniny, které vás posunou v pohybu, nebo naopak bedny blokující cestu.
I přesto se najde nedostatek, který je poměrně zásadním - herní energie. K dispozici na spuštění každé úrovně máte pouhé 3! kousky energie. Poté budete buď platit krystaly, nebo čekat. Ale nevím, kdo by drahocenné krystaly chtěl využít za 3!!! (ano, to nízké množství energie mě fakt dostalo) možné pokusy. Pokud level nesplníte, samozřejmě ho můžete opakovat. V pozdějších levelech se vám tak jednoduše stane, že zůstanete na suchu, aniž byste se někam posunuli. Situaci trochu vylepšuje, ale nikoli zachraňuje, možnost sledování reklam výměnou za energii.

Hra je ke stažení na GooglePlay



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 30.05.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Blaster27

Blaster27 | 14.07.16 v 21:55

Kdo by neznal tuhle sérii:) Rád si zahraju :)

miro1971

miro1971 | 04.07.16 v 12:33

tak ta to je zaujmava

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 04.07.16 v 07:23

no taketo ma nebavia

lubkoo

lubkoo | 04.07.16 v 07:09

tak toto uz hej


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce