recenze

Terorista

Terorista

Americká tažení v arabském světě nenechávají chladnou ani českou herní scénu a dnes se k vám dostává její výplod, aneb: „Osvoboďte bin Ládina!“ Jdete do toho?
Hra poněkud předbíhá svým dějem náš čas, protože se v ní stanete, pokud se vám podaří ji úspěšně dohrát, zachráncem- osvoboditelem, zatčeného Usámy bin Ládina. Po technické stránce je hra Terorista klasickou HTML textovou, které jsme tu už párkrát měli, pro připomenutí hru Vagabund Live a nebo Dovolená v Chorvatsku. Jistě si vzpomínáte, že tyhle hry nikdy nedosáhly vysokého hodnocení, protože byly krátké a celkově textově odbyté. Na druhou stranu jste v nich měli možnost vidět obrázky, ale k čemu jsou obrázky, když není hra dobře odvedená?

Nejdřív se podíváme na děj. Začínáte kdesi v poušti na svém stanovišti, úkrytu před Američany. Dostal jste úkol osvobodit Usámu bin Ládina, jenže ani nevíte, kde je. Co vám tedy zbývá, než se poptat svých teroristických souputníků. Navštívíte velice krásnou ženu, ta vám poradí jak dál- a takto jednoduše hrou postupujete. Bohužel, opět jde tedy o naprosto jednoduchou hru, u které se moc nepobavíte. Každá situace má své jasné východisko znázorněnou jednou položkou menu, a pakliže zvolíte jinou, čeká vás buď smrt, nebo návrat před volbu, abyste si mohli lépe vybrat. Myslím, že právě u takových her dělaných v HTML by vůbec nemuselo být nijak složité vytvořit „příběhy příbězích,“ po kterých volám ve většině recenzí na textové hry. Přitom i právě tím, že hra je vytvořena v internetovém programovacím jazyce, dostávají autoři možnost využít jeho schopností a možností, což je nepochybně mnohem jednodušší, než se učit programovací jazyk.

Jenže získávám pocit, že HTML hry se na scéně objevují právě jen pro svou jednoduchost výroby. A to se projeví na tom, jak je hra neskutečně textově odbytá. Prapodivné dialogy a prapodivná rozuzlení..Mám dojem, že tahle gameta mohla mít i mnohem lepší a zábavnější zápletky, než jen ubohé „odlákávání“ a střílení Američanů kdesi v Bagdádu, kam by určitě Američané Ládina odvezli, kdyby ho zajali (už to vidím). Občas, během hraní se dost možná zasmějete vtipným situacím, jež autor vytváří pomocí obrázků, ale co mi tento dojem naprosto zkazilo, bylo účinkovaní obrázku ze hry Vagabund Live i v této hře (a jako bonus musíte vagabundovi obstarat jídlo, stjně jako ve zmíněné hře). Autoři už prostě neměli jak hru natáhnout, tak zvolili tenhle velice neblahý způsob, a přesto je děj velice krátký a až přespříliš lineární.

Je převeliká škoda, že když už je hra vytvořená v HTML, nejsou zde ani žádné zvuky, které by alespoň trochu zlepšily celkový dojem, který v hráči po hraní zůstane. Mále sekvence ze Simpsonů se ve hře ocitly nevím proč, asi zřejmě také z nedostatku jiných materiálů. Obrázky, se kterými se setkáte, jsou převzaty s největší pravděpodobností ze zpravodajství, to je i pochopitelné. Celkově shrnuto a upřímně řečeno- Terorista nemá hráči téměř co nabídnout. Klidně si ji vyzkoušejte, možná dojdete k jinému názoru, já se ale domnívám, že na Freegame je ke stažení celá dlouhá řada mnohem lepších textovek.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Okarina

Okarina | 02.10.16 v 01:26

Výborná hra.

PavelH

PavelH | 28.07.16 v 21:22

Super.

jurobezmena | 31.07.06 v 12:22

usama bin ladin

cbad | 21.05.04 v 20:52

Alah aghbar

Kasanova | 14.05.04 v 06:32

Ta hra je prostě užasná, dost sem se pobavil, je to nejlepší hra na tomhle servru a co sem i hrál. Nechápu vůbec to hodnocení. Já bych dal aspoň 80%

Ondřej Szalonnás | 12.05.04 v 17:52

Ta hra není úplně špatná (má 50%), ale...hrál jsem už lepší textovky a docela mě štve, že se mi do ruky ještě nedostala žádná HTML textovka, o který bych mohl napsat jen chválu :-) škoda tý lineárnosti, no...a nesouhlasím, že hra není krátká...Ale že se ti líbí, mě jedině těší :-))

Johny Forker | 11.05.04 v 12:13

Ta hra je super, je to vtipný ani né krátký, skvěle jsem se pobavil, nevím proč autor recenze hru tolik kritizuje!! Nevíte, jestli se plánuje další díl??

sam | 10.05.04 v 20:18

navim proc ale ta hra mi nechce jet!!!!!!!!!!Je to na P...


galerie