recenze

IQ Pokyd

IQ Pokyd

Nemáte si s kým popovídat? Na chatu nikdo není a přátelé z ICQ už vás nebaví? Váš problém částečně určitě vyřeší mnou zde představovaný prográmek s názvem IQ Pokyd - tedy aplikace, která simuluje inteligentní rozhovor s PC a která je nástupcem slavného dosovského programu Pokyd...
IQ Pokyd je jakýsi nástupce dosovského programu Pokyd, který existoval kdysi v MS Dosu. Jenže je udělán celý znovu a funguje na trošku jiném principu než původní dosovská aplikace. Za oběma verzemi stojí tým Kýblsoft, který vytvořil i několik jiných zajímavých her jako například on-line hru Bantumi či dosovské Formule, remake Breakoutu - Kýblnoid nebo předělávku legendární osmibitové hry Pango.
Bohužel vývoj IQ Pokydu v roce 2005 skončil, což je škoda, protože věřím, že mohl mít dneska mnohem více schopností a dovedností. Nic s tím ale nenaděláme, tak se pojďme alespoň podívat na konečnou verzi z roku 2005...
Program si po svém prvním spuštění vytvoří na disku 17 MB velký slovník a zjistí si informace o vás a nechá vás nastavit vaše pohlaví, jeho pohlaví, jména, jeho charakter (naivní, klidný, průměrný...) a náladu (výborná, dobrá, normální...) a pak ještě řadu dalších věcí.
No a pak už může začít samotný rozhovor. Fakt je, že rozhovor není příliš inteligentní, funguje to asi tak, že program hledá v tom, co napíšete nějaká známá slova, na které potom reaguje.
Aplikace používá různé efekty vypisování, celá běží v okně operačního systému Windows a jsou i chvíle, kdy vás program překvapí nějakou vtipnou reakcí. Nezbývá mi proto, než vám hru doporučit k vyzkoušení. Tak tedy, stahujte. IQ Pokyd vás na chvíli určitě zabaví.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

anton | 15.06.22 v 19:24

ve verzi 0.1 když zadáte alešinezlob uvidíte easter egg

Kalousek100

Kalousek100 | 12.05.20 v 01:37

Zajímavý nápad.

Sůvička

Sůvička | 02.10.16 v 00:39

To vyzkouším.

Iveta111

Iveta111 | 24.08.16 v 06:42

Zajímavé.


galerie

IQ Pokyd IQ Pokyd