recenze

Ocean Trade 2000

Ocean Trade 2000

Marketingoví „fajnšmejkři“ zbystřete! Valí se na vás další obchodní hra, tentokráte z mořského prostředí. Samozřejmě, že i ostatní mohou a měli by vyzkoušet Ocean Trade 2000.
Vydělejte si nekřesťanské peníze z mořských plaveb a většina mořeplavců proti vám budou neomalení cuckaři. Již podle názvu by se dalo odtušit o co v Ocean Trade půjde. Ano, jedná se o oceánský obchod (přesný překlad). Nemá cenu něco zapírat. Po prvním spuštění Ocean Tradu 2000 jsem zdvihal oči v sloup, možná byste se zachovali stejně. Vůbec ne kvůli grafice, která není nikterak okouzlující, spíše jelikož obchodní hry tohoto tipu mě nikdy nebavily. Po pár minutách hraní jsem názor změnil a zkoušel jsem své obchodní štěstí dlouho do noci. Rozhodně nebude každý mého názoru, ba dokonce se domnívám, že valná většina z vás je jiného mínění, ale neodklánějte od monitoru zrak a vyzkoušejte obchodovat na moři, jako tomu bylo před pár stoletími. Střádejte cenné penízky a pokuste si zajistit klidný a ničím nerušený důchod.

Ve hře svou budoucnost vidíte na lodích, a proto jste si založil plavební společnost. Z peněz zapůjčených od banky máte malou kavaléru. Vaším snem je vydělání 500 000 dolarů a poté prožití spokojeného důchodu. A jak toho dokázat? Je to prosté. V jednom z pěti přístavů nakoupíte určité zboží, které za dráž prodáte jinde. Investovat můžete do zbraní, whisky, uhlí a do zlata. Ceny zboží se liší, proto je dobré vypozorovat si jejich ideální ceny, jinak byste brzo přišli na mizinu. Ano, zabere to spoustu času, máte-li však v plánu Ocean Trade 2000 dohrát, budete to potřebovat. V případě nutnosti si můžete z banky vypůjčit další peníze. Ale pozor na úroky,bouře a na piráty, kteří vás mohou na každé plavbě přepadnout. Je dobré koupit si na obranu pořádný kanón, který vás před piráty může ochránit, jelikož stejně jako v reálném životě, tak ani tady se s vámi nikdo mazlit nebude. Ocean Trade 2000 je tak trochu taktická pařbička, k jejímuž dohrání potřebujete i trochu toho málo dostupného štěstí.

Opět opakuji, že hra, která pravděpodobně vznikala pod operačním systémem Windows, je pouze pro opravdové fandy marketingu. Hledat ve hře nějaké grafické efekty či jiné moderní vymoženosti, by byla pouze ztráta času, žádné tam nejsou. Abych nezapomněl, je celá česká! Závěr: nejedná se o moc dobrou hru, ale zkusit byste ji mohli, zvláště při dlouhých chvílích překypujících nudou. I já ji zkusil…

stáhnout hru
Sabes

autor
/ Sabes

Skóre

61 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Zz | 11.10.22 v 22:51

Opravdu dost návyková hra, nevím ani vlastně proč, základní mechanika se zdá být jednoduchá... později se sice ukazuje, že vše není tak jednoduché jak vypadá, ale coby hra vlastně jednoduché na provedení - "bojujete" o to levně koupit, draze prodat, teoreticky porovnávání čísel... přesto, koho chytí, toho jen tak nepustí. Osobně mě nakonec velmi odrazuje na dnešní dobu mizerné, prostě nepropracované herní rozhraní, se spoustou zbytečného překlikávání mezi obrazovkami aby jste mohly provést co potřebujete a s nutností držet pořadí ovládání lodí (cosi jako tahová strategie). Škoda, že to nikdo v POUZE tomto ohledu nepředělal do modernějšího kabátu, ideálně při zachování VŠEHO ostatního, s minimem změn.

honzucha | 21.05.08 v 17:01

je to dost návykoví,doporučuju...

anonym | 06.05.03 v 19:42

Je to dost hustá pařbička, sice jsem ji udělal ani né za hoďku, ale nemohl jsem se od ní odtrhnout. Vřele doporučuji pro chvilkové pobavení


galerie