recenze

Fracas (Jason Merlo)

Fracas (Jason Merlo)

Co takhle ovládnout svět? Jste pro? A nevíte jak na to? Fracas vám tento nelehký cíl pomůže alespoň virtuálně splnit. Tato tahová strategie autora známého pod jménem Jason Merlo není jediným počinem držícím se žánru turn-based, které tento programátor vytvořil a nutno říci, že si Fracas jistě cestu k hráčům najde, jen je nutno hře věnovat nějaký čas na pochopení.
Máte rádi tahové strategie nebo máte sklony ovládnout svět, být slavným dobyvatelem nebo diktátorem? Pokud je vaše odpověď alespoň na jednu z nabízených otázek trošku kladná, mohla by se vám dnešní tahová strategická hra Fracas zalíbit.

Po započetí nové hry se zobrazí herní obrazovka v podobě mapy připomínající jen vzdáleně rozložení zemí na plánu dnešního světa. Států je tu několik a jsou různě barevné, některé země jsou obarveny zeleně - to jsou neutrální části, které můžete později obsadit, další země jsou jsou již obsazené jinými "playery" a ty budete později muset získat, ovšem až na to budete mít dostatečnou sílu a převahu. Během svého kolonizování si ale musíte chránit svoje státy před útoky nepřátelských vojsk. Čím více území získáte, tím lépe - to je totiž hlavní cíl hry, nic víc, nic míň - jen se do toho dostat.

Co se týče zábavnosti, ta není špatná, grafické zpracování ovšem trošku pokulhává i za hrami, které vznikly současně s Fracas, na dnešní dobu už je to opravdu hodně "oldskůl" grafika, ale myslím si, že zrovna u Fracas je krása grafického zpracování naprosto irelevantní, protože celkový dojem udělá na příznivce žánru více než dobrý.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

MarieH

MarieH | 09.09.16 v 21:50

Zajímavá hra.

Jancci | 30.06.08 v 21:19

Dobra hra, skoda ze je tak jednoducha.


galerie

Fracas (Jason Merlo) Fracas (Jason Merlo) Fracas (Jason Merlo) Fracas (Jason Merlo) Fracas (Jason Merlo)