recenze

Sixth Age

Sixth Age

Tahové strategie se už moc nevidí, o to větším překvapením pro mne bylo, když jsem narazil na hru 6th Age. Jedná se o čistokrevnou tahovku, zaměřenou na souboj dvou armád. V tomto případě dvou hráčů. Pokud se chcete za dlouhých zimních večerů zabavit, rozhodně vyzkoušejte.
6th Age je takticko-strategická hra pro dva hráče, která je zaměřená čistě na souboje. Nečekejte tedy žádné objevování okolí nebo budování města jako v komerčních hrách typu Heroes of Migth and Magic či Age of Wonders. Na výběr je bohužel velice málo map. Abych byl konkrétní, nalezneme je pouze dvě!

V podstatě jediné, čím se od sebe liší je, že jedna je zasněžená zatímco druhá ne. Pochopitelně se zde najdou i jiné kosmetické odlišnosti, ale herně je to úplně stejné. Před samotnou hrou si každý hráč vybere vojáky a umístí si je na předem připravená políčka tak jak mu vyhovují. Výběr postav, které můžete do boje povolat je relativně pestrý, ale trochu mne zamrzelo, že obě strany konfliktu mají na výběr tytéž jednotky, v podstatě se tedy liší pouze barvou. Každý hráč má na začátek přidělené určité body (celkem jich je k dispozici 200), za které je posléze možné armádu verbovat, přičemž jednotky jsou rozděleny do různých kategorií, kdy každá je za jiný počet bodů. Poté, když mají oba hráči ustavenu svou armádu na místě, se pustí do samotného paření. Princip spočívá v naprostém vyhlazení druhého hráče. Což je otázkou několika málo minut, při šarvátce zkušenějších hráčů se však může jednat i o hodinu. Téměř všechny jednotky mají krom klasického útoku možnost použití magie. Kouzel je ve hře opravdu hodně, ale jen málokteré má skutečně smysl.

Zpracování hry je na vcelku vysoké úrovni, grafika je plně ve třetím rozměru a i její barevnost je vcelku dobrá, co je však trošku horší je nízké rozlišení textur. Velice pěkné jsou efekty, kdy veškeré útoky magií působí opravdu dobře. Nedostatkem hry je z mého pohledu chybějící singleplayer mód, který by dodal hratelnosti více, případně by to chtělo více map či odlišné jednotky pro zůčastněné strany konfliktu. I přes vyřčené nedostatky se však jedná o dobrou hru na ukrácení dlouhých zimních večerů, obzvláště pokud máte sourozence nebo kamaráda.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

pelda | 16.01.08 v 04:51

jak se to spousti??

Shadee | 12.11.07 v 16:23

Chyba je pravděpodobně v ovladači tvé grafické karty, pokud používáš nejnovější drivery a přesto dochází k chybě, zkus shodit na nižší verzi (přecijen je hra staršího data, i když ne moc).

Maatko | 11.11.07 v 11:49

Mne to padne skor nez sa to zapne. . len hudba hra dalej. . co s tym?

anonym | 11.11.07 v 08:19

Velmi good hra aspon se nebudem nudit z brachou :) diky sice ze hrajem taky moc good hry napr:lineage2 atd...tak zatim a diky moc :)


galerie

Sixth Age Sixth Age Sixth Age Sixth Age Sixth Age

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce