recenze

Dyson

Dyson

Pozor, dnešní titul vyniká originalitou! A té bychom si v dnešní době měli vážit nejvíce. Dyson se navíc znamenitě hraje, není tedy proč váhat. Pokud tuto gamesku alespoň nevyzkoušíte, přijdete o skvělý zážitek.
Realtimové strategie nepatří zrovna k nejčastějším výtvorům freewarových vývojářů. Když už se ale do nich tvůrci pustí, obvykle zabrousí na vody dosud neprobádané a vytasí nějaký ten skvělý nápad. Podobně působí i Dyson, jenž vás přesune k prstenci malých planetek. Vám pak nezbude, než se je pokusit ovládnout. Každý by čekal, že začnete vyrábět vesmírné lodě, budovat zázemí a útočit, tak to ale nebude. Planetky totiž musíte kolonizovat pomocí semínek, z kterých (pokud planetu ovládnete) mohou vyrůst stromy plodící další semínka. Jenže nepřátelská semínka se pokouší o totéž. Kolonizace všech planet je tak obrovsky těžkým úkolem. Své „jednotky“ musíte chytře přesunovat, čelit nepřátelům (ti se zase pokouší přebrat vaše planety), volit mezi defenzivní nebo ofenzivní strategií – prostě se nudit nebudete.

Stačí prokouknout specifické zákonitosti tohoto kousku a budete se výtečně bavit. Dyson rozhodně nesedne každému. Možná ale padne do oka zrovna vám. A pak se budete bavit doslova královsky…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Iveta111

Iveta111 | 10.09.16 v 00:33

Zajímavá hra.


galerie

Dyson Dyson Dyson