recenze

Puupeli 2

Puupeli 2

Puupeli je jakási dřevorubecká strategie. Takto bych asi nejvýstižněji zařadil tuto hru do nějaké kategorie. Bydlíte ve srubu kdesi v panenské finské přírodě a porážíte stromy a lovíte zvěř. To vše proto, abyste vůbec přežili. Hra však nabízí i další možnosti a úkony, které lze dělat.
Tento titul s velice originálním námětem pochází z Finska. To s sebou bohužel nese jednu dost velkou nevýhodu a tou je jazyk hry. Bohužel si zde nemůžete vybrat žádný jiný, než finský. To pak dělá gamesu dost nesrozumitelnou a to i přes nepříliš velké množství textů.

Po spuštění začínáte okamžitě hrát. Kolem chalupy se tyčí několik stromů a pobíhá zvěř. Zvěř však nelze na obrazovce vidět. Abyste tedy přežili, je nutné udržovat v domě teplo a shánět nějakou potravu. To znamená kácet stromy a střílet zvěřinu. Stromy však nelze kácet jeden za druhým, neboť by dřevo brzo došlo a vy byste umrzli zimou. Jak tedy na to? Hra je rozdělená na jakási období. Když toto období skončí, narostou nové stromy a ty původní vyrostou. Asi každému je snad jasné, že když nařeže dřevo ze stromu, který má pět metrů, tak s ním vydrží déle, než s nějakou haluzkou, kterou vyškubne skoro ze země. Později lze navíc některé stromy prodávat a za vydělané peníze si koupit novou pilu, jídlo, či dokonce i dřevo.

Grafika je velice statická, neboť se zde pouze generují stromy. Na pohled není nejhorší a celkem se s ní spokojíme. Zvukový doprovod je uklidňující a k tomuto titulu to nebylo špatná volba.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Iveta111

Iveta111 | 10.09.16 v 00:18

Pěkná hra.

Mečislav Kozel | 19.02.08 v 21:00

No tak google, najít název hry nebo výrobce a stáhnout od něj. Krom toho jde vydedukovat i přímý odkaz na stažení odsud, který nezištně připojuji: http://www.freegame.cz/in.php?action=download&id=8546

Tigina | 19.02.08 v 16:59

Ano, to jsem pochopila, ale NIKDE to nemám.. U jiných her se mi stáhnout (vedle tisku a poslat) ukazuje, jenom tady ne.. Hm, no uvidíme, budu to ještě zkoušet

Mečislav Kozel | 18.02.08 v 22:43

Tady není odkaz "hrát", nýbrž stáhnout (download). Hru si stáhni, nainstaluj, hraj. Elementární.

Tigina | 18.02.08 v 17:58

Žádná hra mi nejde spustit, nevím proč.. Nikde nevidím odkaz "hrát" nebo něco podobného.. Prosím o radu :o))

Alishka | 06.01.08 v 03:55

nevadi za zpozdeni, dekuji za odpoved.:)

KopRus | 06.01.08 v 00:32

Základem je posekat nějaký strom, který už vyrostl do maximální velikosti (většinou se to pozná tak, že jeho kácení trvá skoro celé "kolo"). Když to uděláte, objeví se vedle srubu kmen onoho stromu. Když budete mít alespoň dva takové, stačí na ně kliknout a zvolit prodej. Pak si za peníze můžete koupit věci, které jsou k nabídce na prodej. A omlouvám se za zpoždění, příjemné hraní.

Alishka | 05.01.08 v 17:21

Pane redaktore, prosim o odpoved.

Alishka | 05.01.08 v 02:17

Jak muzu koupit jiny nastroje?nebo spis, jak se to drevo prodava?


galerie

Puupeli 2 Puupeli 2 Puupeli 2