recenze

Olympic Games: Freestyle Swimming

Olympic Games: Freestyle Swimming

Máte chuť si zaplavat? Rybník je ale zamrzlý a bazén má zrovna zavřeno? Zaplavte si alespoň virtuálně! Přinášíme vám simulaci plavání, a to rovnou olympijského…
Olympijské hry jsou již sice dávno za námi, vzpomínky na slunné Řecko v nás ale jistě stále zůstávají. V plaveckých disciplínách na aténských hrách zazářil fenomenální Američan Michael Phelps. Získal hned osm medailí, z toho jen dvě neměly zlatou příchuť. A právě v jeho disciplínách budete v dnešní gamesce závodit. Na svědomí ji má Sílvio Martins, vývojář až z daleké Brazílie. Hra je tedy v jeho mateřštině – portugalštině. Pro středoevropany nepříliš známý jazyk není žádnou překážkou. Ovládání je totiž velice jednoduché.

V menu si můžete vybrat ze tří tratí – nejkratších 50 metrů, dále 100 m a 200 m (vše kraulem). Poslední položkou menu je krátký manuál. Není třeba se jím zabývat. Jakmile si zvolíte délku závodu, čeká vás další rozhodování. Z které země si vyberete závodníka? Česká republika samozřejmě mezi osmi vyvolenými státy chybí, zvolte si tedy podle vašeho uvážení mezi Austrálií, Brazílií, Kanadou, USA, Francií, Nizozemskem, Ruskem a Švýcarskem. Přímo v bazénu se ale plavci kromě barvy trenýrek a čepičky mnoho neliší. Někteří mají také aerodynamickou kombinézu. Pro lepší orientaci je na startu vaše dráha vyznačena červeně. Závodníci tedy stojí na bloku, hned prvním menším problémem bude přesně zareagovat na startovní výstřel.

Stačí zmáčknout pravou či levou šipku. Pokud skočíte do vody předčasně, závod končí. Ulít start se nedá. Plavci jsou tedy ve vodě, teď už nezbývá než plavat co nejrychleji. Jak na to? V pravém rohu vidíte vedle lidského těla dva ukazatele, v kterých se mění červená barva. Pomocí šipek musíte vystihnout, kdy je ukazatel nejvíce nabit a mačkat. Čím lépe se budete do správné hodnoty strefovat, tím rychleji poplavete. Plavec může použít i turbo, jeho ukazatel vidíte pod nápisem vigor. Při jeho použití velmi zrychlí, brzo se ale unaví. Vyhrát závod je opravdu těžké.

Olympic Games: Freestyle Swimming (v originále Jogos Olimpicos - Nado Livre) lze spustit bohužel jen v malém okně. Po grafické i zvukové stránce je na tom titul vcelku průměrně. Vše postačuje natolik, aby grafika a zvuky od hry neodpuzovaly, ničím ale výrazněji nepřitahují. Škoda také, že autoři hru více nepropracovali. Více plaveckých stylů by přispělo k delší trvanlivosti gamesky. Co dodat na závěr? Nečekejte žádné zázraky. Pokud jste ale fandové sportovních her, tak jistě víte, že plavání tu nemáme zrovna každý den. Instalační soubor je také malý, proč ho tedy nevyzkoušet?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

pour karel | 01.04.05 v 11:22

skvela hra

Natalie | 07.01.05 v 20:54

coooooll!!!!=-))


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce