recenze

Kaffeeklatsch

Kaffeeklatsch

Lidská fantazie je nikdy už neuvěřitelně obrovská. Co všechno některé lidi nenapadne. Dnes se setkáme se hrou, jejíž autoři mají opravdu zajímavé nápady. Budeme totiž připravovat nápoje, jako jsou kafe, kakao a kapucino.
Nejprve bych chtěl podotknout, že se vás nesnažím zasypat hrami, které by jen zabíraly místo na vašem počítači, i když velikost freeware her je často velmi malá, ale snažím se vás seznámit se hrami z různých herních kategorií. Dnes to však nejsou kategorie jako RPG nebo kategorie akčních her, ale spíše arkády, které se prostě musí vyzkoušet. Přímo takovou kategorii u nás nemáme, ale arkády samozřejmě ano. Do jiné kategorie by se Kaffeeklatsch zařadit nedala, neboť nemá žádné z prvků, které by hru zařadily do jiné kategorie (např. střelba ;).

Hra má pouze jediný a celkem stylový úkol. Připravovat stále další nápoje podle lístku, na kterém jsou objednávky. Můžete připravovat tři nápoje: kafe, kapucino a kakao. V tomto případě by byla hra naprosto jednoduchá a neměli byste s ní sebemenší problém. Proto musíte do připravovaného nápoje ještě něco přidat. Někdo si objedná kafe, to není nic těžkého, ale chce do něj mléko, tudíž musíte přidat mléko. Provádíte to při přesunu hrnku pod další část přístroje (jeden z multifunkčních kávovarů, kde se připravuje více nápojů najednou, nic nového. ;) Tam se vyskytují celkem tři místa. V jednom se nalije základ (např. kafe), v dalším se přidává mléko a v posledním cukr.

Někdy jsou samozřejmě objednávky komplikované, takže musíte sledovat lístek a zároveň si všímat i toho, kam se hrnek posouvá a co do něj dáváte. V tomto momentu je hra více náročná a je zapotřebí ji více sledovat. Rozhodně nejde o odpočinkovou záležitost, takže u předposlední objednávky toho už možná budete mít dost. Co mě rozčilovalo je frajer, který si vždy nevšímá hrnku, který byl špatně připraven – nebyl na objednávce. Ten jde dál, až spadne do sudu s odpadky. Vše se samozřejmě hraje na body, takže je hra vhodná pro souboje mezi více hráči, kteří si chtějí dokázat svůj postřeh. ;)

Kaffeeklatsch není nějakým převratným dílem, ale za vyzkoušení rozhodně stojí. Podobných her příliš není, což by vás mělo více nalákat. Bohužel se však smiřte s tím, že hra po chvíli začne nudit, neboť jde o stále stejnou činnost. Nic nového se už ve hře neobjeví, to je značná ztráta – hodnocení napoví.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie