recenze

Styx Reloaded

Styx Reloaded

Styx, známý z mobilů také jako Erix je hra z roku 1983. Dodnes se ale těší u hráčů obrovské oblibě díky své jednoduchosti a chytlavosti, kterou disponuje stejně jako například nesmrtelný tetris. O Styxu jen prostě neví tolik lidí - pojďte ho poznat.
Když lidi z Windmill Software v roce 1983 psali zdrojový kód hry Styx, asi neměli vůbec tušení, že hra přežije tak dlouho. Koneckonců ani my dnes nemáme potuchy o tom, jak dlouho ještě bude trvat, než na ni hráči zapomenou a hra tak zmizí z počítačového světa. Jisté ale je, že dokud ji někdo hrát bude, bude se u toho dobře bavit.

Hráč, znázorněný malým trojúhelníčkem (podobně jako třeba v Asteroids), který se pohybuje na začátku každého levelu jen po obvodu obrazovky má za úkol zabírat území - tedy oblast obrazovky. Toho docílí tak, že vjede do nepřátelského území, přičemž za sebou zanechává stopu, pokud se mu podaří se zase vrátit zpět "domů", dostane ohraničenou plochu do svého vlastnictví. Podařit by se to ale hráči nemuselo proto, že není na obrazovce sám, nýbrž se zajímavým 3D objektem, který střeží nepřátelské území. Pokud se dotkne vás nebo jen čáry, kterou si značkujete území, ztrácíte život.

Grafická stránka je parádní, už v menu si řeknete, že v jednoduchosti je krása a ve hře samotné potom krom hraní můžete obdivovat eleganci grafiky a 3D rotujícího modelu strážce území. Hudební doprovod a vůbec všechny zvuky jsou také na vysoké úrovni, takže hráč nemá důvod váhat a stahuje.

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

70 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Pelle Coltau | 18.06.06 v 23:33

I wiss I spoke the language, so I could read the review :-) Anybody want to send me an english version? Hope you like my game! /Pelle

Martin Kovář | 13.04.06 v 17:02

jj, taky se mi to líbilo. díky za chválu... :)

frakonius | 11.04.06 v 03:26

Martine, Styx je prostě super. Dík za príma hru. Frakonius


galerie

Styx Reloaded Styx Reloaded Styx Reloaded Styx Reloaded Styx Reloaded

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce