recenze

AirDoo

AirDoo

Vyzkoušejte chytlavou arkádu, která vás zabaví již při prvním kontaktu. Nejedná se o nic složitého, stačí pozorně sledovat pohyb všech objektů po herní ploše a ve správném čase zakročit. Uspějete?
Vývojář Robert Lupinek svůj projekt věnoval zesnulému hernímu tvůrci Shawnu64. Možná se jím nechal inspirovat, jedná se totiž též o hru vytvořenou v programu Game Maker, kde Shawn rád tvořil. Vývojářský nástroj je to často kritizovaný, mnohokrát ale neprávem. I dnes se v této nenápadné gamesce ukrývá dost solidní zábavy.

Ovládáte zaoblené modré plavidlo s bílým výhledem vepředu. Na rozmanitém herním poli se různými směry pohybují jisté kreatury s lehce naznačeným obličejem nazvané AirDoo. Vám nezbývá než je pomocí klávesy ctrl jakýmsi světlem připoutat k sobě, přesně namířit a následně vyslat tak, aby se srazili s ostatními. Pokud se to opravdu povede, získáte body a další herní čas (horní ukazatel timer). Ten se vám naopak ubere jakýmkoli střetem vaší lodi s kulatými předměty. Když zničíte všechny kuličky na hrací ploše, tak postoupíte do dalšího kola. Postupem času a přibývajícími levely na kontě se různě mění a zmizí třeba až po několika srážkách. Tento princip mi nenápadně připomněl i povedený titul nazvaný Rounded Bugs Ex, který se skvělou hratelností dnešní arkádě podobá. V obou případech se v jednoduchém principu skrývá velký potenciál.

Spousta různých barevných zpracování herních polí přináší vcelku slušný grafický zážitek. Záhadná hudba společně se zvuky taktéž neurazí. AirDoo je tak titul hodný pozornosti každého fanouška prostých arkád. Zpočátku zaujme a zabaví, žádné masové herní orgie ale nečekejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 10:59

1


galerie

AirDoo AirDoo AirDoo