recenze

Tower

Tower

Snili jste někdy o stavbě své vlastní věže? Odpověď je úplně k ničemu, jelikož tak či onak, následující gameska se vám určitě líbit bude! Jedná se totiž o hru, která si bere za vzor legendární Tetris. Celkové pojetí je ovšem zcela odlišné. Nevěříte?
Postavit si vlastní věžičku! I když toto téma zní možná trochu nezáživně, následující gameska vás přesvědčí o opaku. Jedná se o hru, jež si za vzor bere již zmíněný Tetris a svým pojetí vás jistě přesvědčí, že i z tak známého námětu lze utvořit něco zcela nového a originálního.

Než začnu tenhle kousek jakkoliv popisovat, rád bych uvedl, že ho má na svědomí jistý Sam Hockaday, jenž je členem komunity, točící se okolo vývojového nástroje Dark Basic. Mnohokrát už bylo řečeno, že autoři logických her se snaží svá díla tvořit tak, aby byla co nejjednodušší k pochopení a přinesly tak co možná největší porci zábavy a u Towers se toto nepsané pravidlo, mohu-li toto tvrzení takto nazvat, potvrdilo. Autor sáhl po jistotě – Tetrisu, který si přetvořil zcela dle obrazu svému. Spustíte-li hru, objeví se před vámi napevno vybudované základy, jež jsou ve tvaru kružnice a ze kterých vedou čtyři dřevené svislé desky, rozmístěné vždy rovnoměrně od sebe. Tyto desky jsou velmi důležité, protože jejich horní část představuje hranici, kterou za žádnou cenu nesmíte překročit. Tedy samozřejmě za předpokladu, nechcete-li automaticky skončit. Po obvodu tohoto kruhu pak budete moci umísťovat klasické tetrisové objekty a váš úkol je samozřejmě vydržet co možná nejdéle. Objekty můžete různě tvarovat. Jakmile utvoříte řadu po celém obvodu, hraniční desky se zvýší a vy tak můžete pokračovat bez obav dále.

Hra vám předčasně skončí v případě, kdy tuto hraniční oblast přesáhnete. Za své snažení samozřejmě získáváte score, který si můžete tradičně zvěčnit. Nahrajete-li dostatek bodů, můžete se navíc těšit i na speciální prvky. Myslím, že vše podstatné jsme si již řekli, proto si pojďme titul trochu shrnout. Máme zde kvalitní logickou hříčku, která velmi dobře využívá prvky známého Tetrisu. Máte-li tento žánr rádi a chcete-li si prověřit svojí hravost, pak rozhodně stahujte. Jinak se raději pohlédněte po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

milan | 03.06.06 v 22:35

Prima hra. Doporucuju!


galerie

Tower Tower Tower