recenze

Terragon

Terragon

Logická zábava vysoké kvality právě přichází na vaše monitory. Prostý a jednoduchý princip ožívá ve světle výtečného zpracování. Zábava na žhavé letní noci pro milovníky přemýšlení je tu. Ptáte se o co jde? Pak čtěte dále.
Jak jsme nedávno informovali v novince, tým Fendez Gaming připravoval zajímavě vypadající logický titul. Autor si s vydáním vcelku pospíšil, a tak se můžeme podívat na zoubek plné verzi již dnes.

Klasické 2D herní pole je rozděleno do malých čtverců určité barvy. Vaším úkolem je celé hřiště projít se svým blikajícím žlutým čtverečkem, přičemž políčka, na která jste již jednou vstoupili, podruhé navštívit nemůžete. Tento princip není žádný převratný, podobně byl použit již v titulech jako - Hex-a-hop nebo The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry. Je ale stále velmi zábavný. V počátečních levelech stačí jen tak bezmyšlenkovitě bloudit po políčkách, s tím že to nějak dopadne. V těch náročnějších to ale jednoduše nejde. Zde je nutno si již od začátku naplánovat určitou cestu a držet se jí. Pokud vidíte, že se vám prostředí najisto nepodaří zdárně dokončit, stačí zmáčknout enter a začít znovu. Občas se objeví i speciální zpestření – level, kde musíte po paměti projít určitý sled kroků dle zadání. Klasikou je bodování s bonusy a bonbónkem přítomnost online highscore. V případě, že vás omrzí připravených 50 levelů, můžete si díky přiloženému editoru vytvořit nějaké ty vlastní. Nápaditosti a kreativitě se meze nekladou.

Grafické a hudební zpracování je vcelku solidní, pro hru logickou plně postačující. Terragon je tudíž více než zajímavý počin. Neváhejte a vyzkoušejte ho!

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

82 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

princezna milionarka | 08.08.06 v 10:14

dobyyy

Franz | 30.07.06 v 14:27

Thanks for putting my game up :) .. Franz


galerie

Terragon Terragon Terragon