recenze

Puzzle Chase

Puzzle Chase

Počítačové zpracování puzzlí bylo vždycky jen takový chudý bráška těch opravdových kartónových kousků, které můžete držet v ruce a slyšet onen krásný zvuk ve chvíli kdy je vložíte na správné místo. Díky tomu jsou vývojáři nuceni vždy přidat do hry nějaké zajímavé nápady, které hráče k počítači přitáhnou, a musím konstatovat, že ve hře Puzzle Chase se to naštěstí podařilo, a to i přesto, že konečné hodnocení není nijak závratné.

Především se zde setkáme s častým zjednodušením - jednotlivé dílky obrázku jsou čtverce, což hodnotím spíše jako plus - s klasickými tvary se pracuje vážně nešikovně. Máte možnost si zvolit ze tří obtížností podle počtu dílků, těch může být až 64. Obrázky jsou poměrně malé a složit při nejlehčí obtížnosti čtyři dílky je možné i po celonočním flámu, ovšem legrace spočívá v tom, že vás stíhá přísný časový limit. Tedy vlastně přísný hlemýžď. Vy totiž skládáním obrázků popoháníte Hravou Želvu, která utíká jako o život ve spodní části herního okna a je o pár fousů pomalejší než onen šnek.

K úprku vám pomůžou kromě řešení levelů také čtyři bonusy, které získáváte vždy po několika po sobě správně umístěných dlaždicích - můžete například šneka majznout po hlavě perlíkem či ho zasypat sněhem. Technická stránka hry je poměrně dobrá, ale kazí ji pár nepříjemných detailů. Tak například když přesouváte dlaždice tažením myši, nepřesouvají se úplně plynule a to kupodivu docela kazí celkový pokus o uhlazený dojem casual hry. Což mi připomíná, že tato hra existuje jako shareware ve verzi pro Pocket PC, kde se údajně obrázky přesouvají plynule, ale věřte tomu, že ;). Navíc si Puzzle Chase nepamatuje jaké ze dvou zvukových schémat jste zvolili a obsahuje bug, kvůli kterému se vždy při odpočítávání v prvním levelu použije schéma "funny" (Ping! Ping! Ping! Ping!). Ne že by se jednalo o něco zásadního, ale poněkud to kazí dojem jinak pěkné, i když nijak výjimečné hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Puzzle Chase Puzzle Chase