recenze

Pure Sudoku

Pure Sudoku

Boom kolem takzvané křížovky beze slov je v plném proudu a bylo jen otázkou času, kdy pronikne i na svět za monitorem. Jeden z mnoha pokusů převedení této logické hry je tady. Pojďme se na ni podívat pořádně zblízka a otestovat svou inteligenci.
Pure Sudoku není prvním pokusem o převedení oblíbené deskové hry na PC, a jak dokazuje dnešní hra, určitě nebude ani posledním. První vlaštovky se ale vždy cení, a proto zde uvedu SuDoKu, který rozhodně stojí za to. A teď, co je ten Pure Sudoku vlastně zač?

Sudoku samotné je nejvíce podobné křížovkám, tak jak je známe z novinových periodik, jen s tím rozdílem, že nemusíte oplývat nekonečnými vědomosti, ale stačí mít ve vínku kapku smyslu pro logiku a můžete si bez problému zahrát. Hlavním cílem hry je zaplnění hrací plochy, rozdělené do devíti menších čtverečků o rozměrech 3x3, číslicemi od jedné do devíti, a to tak, aby se číslice neopakovaly, jak v menších čtverečcích, tak v řadě či sloupci (pro lepší pochopení pravidel se koukněte na poslední obrázek nebo do položky Instructions ve hře). Takto popsané se to vše může zdát těžké do doby, než usednete poprvé k Pure Sudoku. Pravidla jsou intuitivní a velice rychle vám přejdou do krve. To ovšem neznamená, že budete vyhrávat jednu křížovku za druhou. Ba naopak, je to velice těžké a občas i zdlouhavé, proto jsem přítomnost položky Save kvitoval s povděkem, stejně jako čtyři různé obtížnosti.

Grafika hry je velice jednoduchá, ale to neznamená, že není pěkná – autoři přidali do svého dílka přes 40 různých pozadí, většinou fotek z různých koutů světa. Zvuky nemohu posoudit, protože, až na pár výjimek, si může vaše zvuková karta oddechnout a přitom by stačilo pár poklidných skladeb a hodnocení a tím pádem i kvalita hry by šla prudce nahoru. I přesto je Pure Sudoku skvělou hříčkou, která vás chytne a pustí až po několika hodinách/dnech/týdnech…

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

79 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Ostrá Zdenka | 16.04.06 v 17:02

Super, luštím od prvního zveřejnení u nás. Při svém věku...sát pomáhá bystřit rozum a udržovat psichyckou kondici


galerie

Pure Sudoku Pure Sudoku Pure Sudoku Pure Sudoku