recenze

Youkan

Youkan

Arkanoid Youkan ze Země vycházejícího slunce je důkazem, že Japonci umějí vytvořit chytlavou hru, ačkoliv byl původní koncept tolikrát naklonován. V čem spočívá kouzlo Youkanu, se můžete dočíst v recenzi…
Youkan je, jak jsem již říkal, Arkanoidem grafikou i zdrojovým kódem. Vaším úkolem je zlikvidovaní všech kostiček nad vámi pomocí míčku, který odpalujete vámi ovládanou plošinkou. Míček vám nesmí propadnout dolů, jinak okamžitě ztracíte život.

Propadnutí se dá zabránit právě již zmiňovanou plošinkou, s níž míček odpálíte vstříc cihličkám. Jakmile je všechny zničíte, postupujete do dalšího kola. Cihly ovšem nepadají hned na první ránu, a tak se docela často objevují cihly, které musíte strefit hned několikrát. Oproti normálnímu arkanoidu, kde se s plošinkou pohybujete jen horizontálně, umožňuje Youkan pohybovat se po celé části hrací plochy, která je ohraničena žlutou čárou a za níž se prostě nedostanete. Pěkným zpestřením je fakt, že míček se pohybuje s takovou silou a rychlostí, jakou pohnete s paličkou. Pěkný prvek.

Youkan je oblečen do slušivého 3D hávu, a tak je na co se koukat. To samé platí o zvuku. Tedy hra je na tom po technické stránce velice dobře. Velice dobře je na tom i zbytek hry. Ačkoliv se jedná jen o klon Arkanoidu, bavit se budete královsky. Doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Youkan Youkan Youkan

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce