recenze

Puck

Puck

Vezměte malou bílou kuličku a obsaďte ji do hlavní role počítačové hry. Paráda! Paráda? Cože? Že to nezní moc atraktivně? Jenže ve skutečnosti to takové je. A rovnou vám dáme důkaz místo slibů – skvělou hříčku jménem Puck.
V jednoduchosti je síla. Staré přísloví, avšak stále pravdivé. Dnes recenzovaný titul s nepříliš říkajícím názvem Puck je toho jasným důkazem. Jde v něm totiž jen o jedno; ovšem svým atraktivním zpracováním hra nabývá na zábavnosti, a ve výsledku tak máme tu čest s velmi trvanlivým počinem.

Princip hry je velmi jednoduchý. Na začátku před vámi stojí plocha zastavěná různými překážkami, které brání malé kuličce v pohybu, a vy jimi musíte pohybovat tak, abyste malé kulaté věcičce uvolnili cestu. Musíte přitom ale počítat s tím, že hra vůbec nebude tak jednoduchá, jak se na první pohled tváří. Čas od času se totiž kromě „běžných“ překážek objeví takové, které kuličku kupříkladu zpomalí. Navíc máte k dispozici dva geometrické útvary, díky jejichž pomoci kuličkou pohybujete. Kvádřík kouli pouze odrazí, trojúhelník otočí směr jejího letu o rovných devadesát procent. Příjemné je, že vás hra k dalším postupům motivuje. Začíná s lehčími levely a pomalu zvedá laťku obtížnosti. Přítomny jsou dokonce tutorialová kola, která zaučí i méně zkušené hráče.

Vizuální zpracování je stejně jednoduché jako hratelnost. Puck je sice kompletně 2D, nicméně vypadá parádně a rozhodně nikoho neurazí. V kombinaci s návykovou a dlouhotrvající hratelností tedy není co řešit. A mě nezbývá nic jiného než vám Puck doporučit!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Puck Puck Puck