recenze

Kinetrix

Kinetrix

Myslíte si, že Tetris je natolik ohrané téma, že už do něj nelze vymyslet něco netradičního? Přiznám se, že jsem si to myslel i já, ale nebyl by to Digipen, kdyby nás nepřesvědčil o opaku. Více ale až v naší recenzi.
Tetris jsme tu měli již v moha podobách a jen ten největší troufalec by se pokoušel o něco takového, jako sečíst všechny možné i nemožné variace na tuto legendu. Velmi pěkně jsou ale nejdůležitější body shrnuty v našem článku věnovanému právě této legendě. Možná to tedy bude znít nepravděpodobně, ale DigiPenu se i přes neskutečnou kýčovitost tématu podařilo vytvořit něco lehce originálního.

Nějakou dobu jsem si kladl otázku, jak vlastně popsat samotný princip, který se od legendy trochu odlišuje. Představte si, že se ocitáte v prostoru, do jehož středu jsou směrovány všechny objekty. Tím středem je zde malý čtvereček, jehož ikona připomíná symbol pro pauzu na ovladači. Kolem tohoto středu můžete téměř libovolně kroužit, pohyb však je vždy přísně kolmý. Prakticky po celou dobu pak směrem k tomuto středu dopadají další kostky, které jsou různě označené různými linkami ve všemožných směrech. Vaším úkolem je dané kostky směrovat tak, aby linky v nich utvořily uzavřený obrazec a vy jste tak měli nějaký ten bod k dobru. Doufám, že vám tento popis stačil, já za sebe můžu říci, že když jsem tento popisek připravoval, plně jsem si představoval jak to vše vypadá. :) Ale jinak se samozřejmě ničeho nebojte, když se do hry ponoříte hlouběji, bude vám vše hned mnohem jasnější.

Pozor si ale dávejte na to, že obtížnost postupně roste velmi znatelně. Zatímco několik prvních levelů vypadá jako procházka růžovou zahradou, později už tyto pocity spíše mít nebude. Ale to nic nemění na tom, že se DigiPenu podařilo vytvořit opravdu pěkný kousek, který by byla škoda opomenout.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Kinetrix Kinetrix Kinetrix Kinetrix Kinetrix