recenze

Gravity Head

Gravity Head

Pokud vás neohromil perexový obrázek, tak vás jistě doklepne dnešní logická hra, která se točí právě okolo růží. Na samotný titul se vrhneme vzápětí, já jen dodám, že tak originální počin jsme tu již dlouho neměli.
Růže neodmyslitelně patří k zamilovaným párům a nejinak je tomu i v Gravity Head, ve kterém se zmocňujete podivného a značně pochroumaného panáčka, což mu ale vůbec nebrání ve vykonávání svých triků s růžemi. Váš hrdina má zvláštní schopnost, a to přitahovat a odpuzovat neupevněné předměty, v tomto případě růže. Pomocí této schopnosti a pohybů doleva či doprava, musíte dopravit co nejvíce růží do hlavy vaší milenky, která se nachází nad vámi, na balkóně. Do hlavy? Ano, růže se skutečně zabodávají do hlavy jak vám, tak vaší milence (těžko říct, proč je tomu tak, hlavní je, že to funguje). Takže abychom to shrnuli – schopnost do určité míry vládnout gravitaci vám značně pomůže při dopravě růží k vaší milence. Jednoduché! Jak ale získat růže?

Okapy mají tendenci se protrhávat pod náporem vody a nejinak je tomu i tady. Dešťovou vodu musíte pomocí vašich gravitačních schopností stříkat (dvojsmysly stranou, alespoň na chvíli) na hromadu odpadků, ze kterých pak rostou růže (už se ani nedivím…). A to je vše, přátelé!

Grafika je svým způsobem krásná – černobílé pozadí a postavy ostře kontrastují s červenými okvětními lístky růží. Radost pohledět. Zvukový doprovod je taky na velice vysoké úrovni, a tak se nemusíte bát, že byste museli vypínat hru jen kvůli hudbě. Bohužel ji budete nejspíše vypínat kvůli rychle upadající hratelnosti. Přeci jen, jedna úroveň a stále to samé vcelku rychle omrzí. Ale originalita se Gravity Head zapřít nemůže a určitě stojí za zahrání. Už jen proto, že moje příjmení má s růžemi hodně společného…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Gravity Head Gravity Head Gravity Head