recenze

FireStones

FireStones

Hledání zábavného a originálního tetrisu je stejné, jako hledat jehlu v kupce sena. Těžko něco vyhrabete a ještě se u toho nadřete. Je Fire Stones onou jehlou v kupce sena, která se vám zaryje hluboko do podvědomí svou hratelností a originalitou?
Abych pravdu řekl, Fire Stones není vysněným spasitelem na poli Tetrisu, přesto přináší něco, co tento žánr aspoň trochu oživí. V základu je Fire Stones starý a velice známý tetris, z nebe stále padají kostičky a vy je musíte poskládat tak, aby vznikly souvislé řady, které se následně vymažou. Každým okamžikem je ale hra rychlejší, a tak to častokrát není vůbec snadné. Co přináší Fire Stones nového oproti originálu?

Největší změnou je to, že kostky padají jen v řadě po 3 kostkách, které můžete natáčet do vertikální nebo horizontální polohy, podle toho jak se vám to zrovna hodí. Další změnou je, že každá kostka v této řadě má jinou barvu, tudíž musíte kombinovat tak, abyste dali dohromady minimálně 3 kostky stejné barvy. Tato stejnobarevná řada může být v jakémkoliv směru, i diagonálním, ale musí se aspoň trochu dotýkat. Jakmile jsou všechny podmínky splněny, tato řada kostek zmizí v efektním výbuchu (odtud zřejmě název hry Fire Stones). Za každou řadu dostanete určitý počet procent, které se vám následně připočtou do ukazatele postupu v úrovni. Jakmile dosáhnete 100 %, postupujete do další úrovně, rychlejší než ta předchozí.

Grafika hry je jednoduchá, skoro by se dalo říct až přespříliš. Nenadchne, ale ani neurazí, tak by se dala stručně charakterizovat. Zvuková stránka hry je na tom stejně. Nenadchne, ale ani neurazí. Přesto hru doporučuji, vnáší do tohoto žánrů novou krev. Zda-li dobrou či zlou, to můžete posoudit sami!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

74 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

FireStones FireStones