recenze

Quatris

Quatris

Quatris se do poslední chvíle tváří jako Tetris, ale stačí jedno kliknutí a otevře se vám Tetris takový, o jakém se vám ani nesnilo. Aneb chcete si zahrát klasiku vynásobenou čtyřmi? Pak jste tu správně.
Myslím, že základní myšlenku Tetrisu zná úplně každý, i přesto to zde raději zopakuju. Alespoň si tím připravím podklady pro recenzi samotné gamesky. Vaším úkolem je uspořádavat z nebe padající shluky kostek tak, abyste vytvořili vodorovnou řadu, která po zkompletování hned zmizí a vám se připočtou body. Pokud ale nepůjde vše podle plánu, tak se klidně může stát, že se začnou kostky hromadit a jakmile dosáhnou pomyslného stropu, znamená to game over. A to je vlastně půlkou obsahu Quatrisu. Ta druhá půlka je ovšem mnohem zajímavější, a hned se dozvíte proč.

První co vás udeří do očí je zvláštní tvar hrací plochy. Konkrétně se jedná o kříž se stejně dlouhými rameny. Základ je stejný jako v Tetrisu, ovšem s tím rozdílem, že kostky padají ze všech stran kříže po směru hodinových ručiček. Tudíž kostky nepadají jen shora, ale také z boku, či dokonce stoupají. Dalším rozdílem je, že řady kostek nemusejí být jen vodorovné, ale i vertikální, což dodává gamesce nový rozměr. Na monitoru to možná vypadá nezajímavě, ovšem jakmile jednou okusíte, je těžké přestat. K tomu si přičtěte geniální technické zpracování (hudbu z hry mám puštěnou v přehrávači téměř pořád) a máte zde titul, u kterého strávíte dlouhé hodiny. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

brumbir | 21.04.07 v 18:59

me to nejde spustit sem si stahnul a instnul no a spustil a najednou se objevi nejaka uvodni obrazovka a ktomu ta imbecilni hudba no a at cekam jak cekam nebo klikam co klikam nic se nedeje púrosim poradte mi predem dik

Lachty | 15.11.06 v 17:43

Ja nechapu jak muzete necemu takovymu dat takovyto hodnoceni.1st Persont Akcim davate nak 80 a ruznym good hram pod 90 a takovym kravinam 95% .By me zajimalo podle ceho to hodnotite. :o(

cichlasoma | 15.11.06 v 15:37

:-)

"(hudbu z hry mám puštěnou v přehrávači téměř pořád)"

a muzu se zeptat, co mas za prehravac, ze Ti prehrava soubory .dat?

artman | 15.11.06 v 09:00

Jejda, to je teda zajimavá věta. :) Každopádně opraveno, děkujeme...

AdaDanjermond | 15.11.06 v 07:46

Jo, to je vtipny... a muzou byt taky svisle a vertikalni... takze mas hned 4 moznosti, odtud Quatris!!!

cichlasoma | 15.11.06 v 01:01

"nemusejí být jen vodorovné, ale i horizontální"
:-))))))))))))))


galerie

Quatris Quatris Quatris

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce