recenze

Fire

Fire

Úkolem následující gamesky bude uhasit oheň. Na přítomnost hasičů ovšem rovnou zapomeňte. Budete si muset vystačit s malou kuličkou a bedýnkou. Možná to zní šíleně, ale přesně taková bude základní náplň této hry. Tak jen směle do toho!
S logickými hrami se v poslední době roztrhl pytel a myslím, že je to jedině dobře. Kromě toho, že si u nich člověk procvičí své mozkové závity, se totiž může i skvěle pobavit. Často se ze strany tvůrců setkáváme s novými nápady. Nepohrdá se ale i nápady osvědčenými a Fire je tak zhruba v polovině mezi těmito celky.

Než se pustím do dalšího popisu, musím se vám s něčím svěřit. Zpočátku jsem si totiž myslel, že se jedná o další z klonů legendárního Sokobana. O nepravdivosti této domněnky mě ovšem přesvědčilo prvních pár sekund po zapnutí hry, kdy jsem všemu začal přicházet na kloub. Pojďme si tedy říci, v čem spočívá samotná herní náplň. Princip je velmi jednoduchý. Ocitáte se vždy v labyrintu, kde je vzplanuto několik plamenů a vaším úkolem je samozřejmě tyto plameny uhasit. Kromě nich si jistě všimnete také kuličky a bedny. Protože není po ruce žádný hasič, budete si muset vystačit s tím co máte. Nejdůležitější tedy bude pro vás kulička, protože ta jediná dokáže již zmíněné plameny uhasit. Ovšem má to jeden veliký háček. Labyrint je různě tvarovaný a kulička se dokáže kutálet vždy tak, že se začne přesouvat z jedné strany labyrintu na druhý a zastaví se pouze o stěnu, jelikož v průběhu samotného pohybu s ní nemůžete manipulovat. Takto bohužel zvítězit nepůjde. Budete se tedy muset spolehnout na druhou pomůcku, již zmíněnou krabici, se kterou budete moci pohybovat úplně stejně jako s kuličkou a bude vám sloužit jako taková bariéra. Možná vám předchozí slova přijdou jako méně pochopitelná. Věřte mi ale, jakmile vše zkusíte, rychle tomu všemu přijdete na kloub.

Velmi sebejistě také působí technické zpracování, z něhož bych vyzdvihl zejména hudbu, která je opravdu perfektní a skvěle navozuje tu správnou atmosféru. Na závěr mohu říci, že Fire je titul, který se jen tak nevidí. Nabízí poměrně slušnou porci zábavy a je velmi dobře hratelný. Výsledné hodnocení je tedy zcela adekvátní a tento počin nemohu nic jiného, než jen doporučit. Stojí to opravdu za to!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Fire Fire Fire

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce