recenze

Tubopac

Tubopac

Co je Tubopac? Kromě obdobně postavené prastaré klasiky Oil Well z roku 1983 také vynikající remake od člověka jménem Paolo Tajč, který se v letošním ročníku Retro Remakes zjevně rozhodl všem ostatním vypálit rybník. Hra je to totiž více než povedená.
Cíl hry Tubopac je přitom geniálně prostinký: v rámci svých těžařských aktivit ovládáte "hada", který musí tam dole vysbírat všechny vanilkově žluté puntíky, aniž by vám došlo palivo a aniž by vás někdo nebo něco nesežralo.

Na remaky se často nadává, podezřívá z kopírování, no prostě brečí se ve velkém - Tubopac je ovšem zdárnou výjimkou. Je rychlý, zábavný, chytlavý a disponuje správně nostalgickou grafikou. Nemám tušení, jakou kvalitou přesně disponovala ona třiadvacet roků stará záležitost, jenž posloužila jako vzor, ale pokud byla alespoň zpoloviny tak chytlavá jako Turbopac, tak klobouk dolů. Smrky smrk...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Lokutus74 | 03.10.06 v 22:30

Já v té době nehrál Oil Well, ale takového mravenečníka, který do díry strkal jazyk /:-)/ a chytal mravence, brouky a jinou hmyzí sebranku. Jak se to jmenovalo už nevím. Nebyla to moje top hra, ale princip byl totožný!


galerie

Tubopac Tubopac Tubopac