recenze

ChuChu Rocket

ChuChu Rocket

Ne, zrak vás nešálí, na obrázku vlevo je opravdu kočka s myší. V této logické hře se tito dva zástupci živočišné říše stávají hlavními aktéry, díky nimž můžete zvítězit nad protivníky. Zní to šíleně? Taky, že tomu tak je!
Možná se podivujete nad tím, že hra, která se točí kolem koček a myší, je logická a že k úspěšnému dokončení hry musíte zapojit mozek. Jak je toto možné a v čem je vlastně hra tak náročná na přemýšlení, to se dočtete dále v recenzi.

Princip hry je vcelku jednoduchý, ne tak ovšem její hraní. Jakmile si vyberete jeden z šesti modů (moc se od sebe neliší, základ je stejný), objeví se před vámi většinou čtvercová plocha, ne nepodobná šachovnici. Na hrací ploše se nachází předem stanovený počet myší, anebo se objevují ze speciálních, k tomu určených komůrek. Tyto myši musíte všechny nahnat do svého domečku, a tím získat co nejvíce bodů. Ale to není tak jednoduché. Myši jdou jen a jen dopředu, neumějí zatáčet, to je musíte naučit až vy, a to pomocí usměrňovacích šipek, které umísťujete do čtverců pomocí kláves W (nahoru) A (doleva)) S (dolů) D (doprava). Jakmile myši přes tyto šipky přejdou, otočí se do příslušného směru a tímto je donavigujete do svého domečku. Zádrhel je v tom, že šipky můžete mít na mapě v jednom okamžiku pouze tři, a i tyto tam moc dlouho neudrží, protože časem mizí anebo je prostě zdevastují kočky. Ty nejen že požírají vaše myši a tedy i bodíky, ale plundrují i vaše konto, pokud tedy vstoupí do vašeho domečku. Naštěstí platí pro kočky stejná pravidla jako pro myši. Hra je velice rychlá (možná více než je zdrávo), a tak musíte uvažovat velice rychle a ještě rychleji umísťovat šipky, jinak vítězství nikdy nedosáhnete.

Co se týče grafického zpracování, to je na velice dobré úrovni. Ne tak zvuková stránka, která všeho všudy obsahuje pár zvuků, jednu skladbu, kterou ještě ke všemu hraje jen v jednom kole. Přesto si budete dnešní hru velice užívat a kromě logického myšlení si procvičíte i rychlost a reflexy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

ChuChu Rocket ChuChu Rocket ChuChu Rocket