recenze

A.N.T.Z.

A.N.T.Z.

Mravenčí říše je v ohrožení! Dostal na ni totiž chuť mravenečník a vaším úkolem je přesvědčit ho, že Becherovka je lepší než mravenci. Máte-li rádi klasické zapeklité logické hry s posouváním předmětů, jsou A.N.T.Z pravou volbou!
Vyhlášení letošního ročníku poměrně oblíbené soutěže vývojářů freeware her Becherovka Game 2004 je již za námi, a tak se už můžeme radovat z nové nadílky her, kterých bylo tentorkát více než třicet. Zejména tituly v jednotlivých kategoriích vítězné si určitě zaslouží zájem jak novinářské, tak hráčské veřejnosti. A právě jednou z takových games je A.N.T.Z, který byl po právu prohlášen tím nejlepším, co kategorie Logických her mohla nabídnout.

Po dlouhém úvodu přejděme již k samotné hře. Mravenčí říše Antia je v nebezpečí! Udělal si na ni totiž zálusk jeden nepříjemný mravenečník, který se neostýchá milé mravenečky jednoho po druhém sežrat. Jak se mu ale ubránit? Vědci přišli s geniálním plánem - pokud mravenečník pozná, že je na světě něco lahodnějšího než křupavoučcí mravenci, nebude mít důvod ztenčovat jejich řady. A tou jedinou věcí na světě, která je (alespoň podle mravenčích vědců) lepší než mravenci, má být Becherovka! Pro tento nelehký úkol (nakrmení mravenečníka Becherovkou) byli vyvoleni čtyři odvážlivci - sympaťák Tink, princezna Florianette von Grünrasen, podplukovník Benedikt a prosťáček Vilík.

Stejně jako v některých jiných logických hrách (připomeňme si například výtečné Fish Fillets, kterými se ostatně autor vydatně inspiroval) máte i zde v po sobě jdoucích levelech, kterých je skutečně velký nášup a vyznačují se razantně se zvyšující obtížností, za úkol nějakým způsobem dostat kapky becherovky na určená místa. V cestě vám však vždy brání nejen terénní nerovnosti (např. okraje mapy), ale zejména porůznu umístěné předměty. Abych byl přesný - objekty na mapě se dělí na předměty a kapky. Kapek je několik druhů: počínaje obyčejnou vodou (bez efektu) přes okenu (změní veškeré kapky, kterých se dotkne, na další okenu) a repelent (když se jej dotkne mravenec, umře) až po zmíněnou Becherovku. Předměty jsou pak rozličné věci různých tvarů, které slouží ke zkomplikování řešení dané lokace. Celá hra je postavena na několika základních zákonech - předměty mohou tlačit do předmětů a kapek, mravenci mohou tlačit nebo tahat předměty a kapky. Tedy jen někteří! Každý z hlavních hrdinů má totiž speciální vlastnosti. Tink může předměty a kapky tahat za sebou, princezna je může tlačit před sebou, Benedikt se nebojí repelentu, ale na druhou stranu může tlačit a tahat pouze kapky a Vilík se sice bojí kapek, ale může tlačit a tahat předměty a konzumovat listy. Právě toto rozdělení schopností členů týmu je velmi zajímavé a umožňuje nepřeberné množství taktik a způsobů řešení. Pokud se naučíte správně jednotlivé mravence využívat naplno, máte napůl vyhráno!

Technické zpracování je skutečně výborné! Člověku se ani nechce věřit, jak všechnu tu hudbu, dabing a grafiku zvládl autor nacpat do necelých šesti megabajtů. Vše vypadá velice profesionálně, mravenci spolu rozmlouvají a komentují jednotlivé mapy, to vše za doprovodu líbivé hudby. A.N.T.Z. se zkrátka povedla na celé čáře a pokud patříte mezi milovníky pořádných logických titulů, určitě jejich stažením neprohloupíte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Štanda | 12.08.05 v 18:57

Ta místnost je poměrně jednoduchá ale taky mi dala pěkně zabrat

Bigbosh | 06.04.05 v 19:33

Taky s tim mám problémy, ale podařilo se mi dostat aspoň jednu kapku na cílovou pozici, ale ono to dělá jakoby nic a nechce mě to pustit dál...tak nevim

viktor | 09.02.05 v 11:23

Mám problém s místností, kde je polámaný roboteček. Mám pocit, že už jsem tam vyzkoušel vše a stejně vždycky po 20 krocích končím. Věděl by někdo?

s7t | 30.01.05 v 18:29

to mi došlo, že hrábě jsou padouch:-) ale co s nima -resp. jak je dostat na požadované místo :-)

Karel Štěpka - Chuckie | 28.01.05 v 14:46

Na tuhle místnost stačí 19 kroků... Asi to bude něco s těma hráběma ;-)

s7t | 24.01.05 v 19:35

Prosím vás, zdolal jste někdo tuto místnost, radu please :-)))))

Petra | 12.12.04 v 16:13

:-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce