recenze

Checkerboard

Checkerboard

Každý asi někdy v životě hrál logickou hru s názvem „Dáma“. Kdo ji má rád, nechť stahuje dnes recenzovaný kousek, který oproti mnoha podobným pokusům vyčnívá nad hlavy soupeřů svou propracovaností a to minimálně dvojnásobně. Vzhůru procvičit závity.
O Dámě jakožto logické hře bylo napsáno určitě mnoho knih a statí, takže probírání pravidel nechám pro těch pár nezasvěcenců na jejich uvážení a schopnosti hledat na internetu.

Herní screen jako by z oka vypadl veledílům programových designerů jedné nejmenované softwarové firmičky. Jinými slovy – interface je jako dvojče MS Office se všemi těmi „meníčky, roletkami a helpíčky“. Pokud vás toto hned na začátku neodradí, odměnou vám bude příjemně hratelná logická hra, která díky mnoha nastavením a variantám prodlužuje hratelnost do velmi přijatelné podoby. Na výběr máme tři počítačem ovládané oponenty, můžeme se též stát pouze divákem a sledovat hru dvou počítačem řízených machříků. Grafika je poměrně „spartánská“ (tedy strohá a jednoduchá), což nijak neubírá na síle tohoto titulu. Znám mnoho vizuálně krásných klonů Dámy, které však o co více krásné jsou, o to více stupidita jejich tahů jest. Celkově tento dnešní povedený kousek připomíná téměř profesionální šachové programy s mnoha a mnoha nastaveními a přednastaveními.

Hra „pasuje“ pro široké vrstvy „seriózních“ logických pařanů od začátečníků po experty, je – znovu opakuji – příjemně hratelná a „pod kůži lezoucí“. Pojďme se tedy nechat unášet na vlnových délkách Dámy od Martina Fritze.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Checkerboard Checkerboard Checkerboard Checkerboard