recenze

Crashblock

Crashblock

Nová variace na legendární Tetris nabízející na rozdíl od svých soukmenovců nový pohled na věc. Přepracované ovládání a novou porci zábavy, zde je hratelnost až na prvním místě. Ať už toužíte po chvilkové zábavě či „větším“ hraní, Crashblock vás jistě nezklame.
Crashblok je zatím nejlepší modifikací starého dobrého Tetrisu. Budete zde na rozdíl od běžného Tetrisu ovládat figurku, kterou budete řídit, něco jako jeřáb, jenž posléze otáčí a posunuje kostičkami. Zní to jednoduše, ale je zde několik ne zrovna malých háčků. Nesmíte si třeba zabarikádovat človíčka, díky kterému navigujete jeřáb, také nesmíte spouštět předměty na človíčka, tím byste přišli o život. Zkuste si představit, že by na vás nějaký jeřábník pustil několikatunový blok z betonu, to by se vám asi taky moc nelíbilo. Dalším nebezpečím jsou bomby, které zde jsou jako bonus. Naštěstí zde nejsou brána v úvahu zranění způsobená pádem z výšky, protože budete padat velmi často. Ve hře máte k dispozici celkem dost bonusů, jedním z nich je již zmíněná bomba. Ta krom toho, že dokáže zničit kostky v nejbližším okolí, může ohrozit i vás. Pak jsou zde bonusy, jako je třeba znásobení bodů za zničené bloky, nebo po vyrušení patra a podobně. Po dosažení 10 000 bodů skóre se vám přičte jeden život navíc. Dalším významným rozdílem od ostatních klonů Tetrisu je možnost procházet levely, kdy vždy po sebrání určitého počtu hvězdiček začínáte v jiném prostředí, která jsou celkově 4.

Hra je vyvedena ve vcelku líbivé grafice a pozadu nezůstává ani slušný hudební doprovod. Postavičkou pohybujete pomocí kurzorových šipek doprava a doleva, šipkami nahoru a dolů lezete po již položených předmětech, rovněž můžete lézt i po bocích herní „jámy“. Pomocí tlačítek Shift a Ctrl otáčíte zavěšeným předmětem, mezerníkem pak skáčete a klávesou Enter přivoláte jeřáb. Klávesa backspace spustí zavěšený předmět hned a stisknutím „B“ položíte bombu, pokud ji máte.

Tato hra vás upoutá jak perfektní hratelností, tak grafickým provedením a novými myšlenkami, kterých je vcelku dost, na to, že se jedná o variaci na tisíckrát viděné téma. Ať už tedy patříte mezi fandy logických her nebo nikoli, Crashblock určitě vyzkoušejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

PavelH

PavelH | 07.05.20 v 06:32

Pěkná hra.

bedruna | 24.01.08 v 13:22

prosím jak mám zpustit hru abych mohla hrát


galerie

Crashblock Crashblock Crashblock Crashblock

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce