recenze

Wrecking Ball

Wrecking Ball

Tuhá originalita, která vás do sebe vtáhne a už nepustí! Chrochtat blahem budou hlavně ti, kdo mají destrukční sklony! Zničte všechny postavené zdi do poslední cihly, ale rychle...ať se vejdete do časového limitu, jinak jste skončili!
Nikdo by nikoho neměl soudit podle prvního dojmu, tohle pravidlo platí zejména v mezilidských vztazích, ale není žádný důvod, proč by tomu tak nemělo být i u počítačových her. Kolikrát by totiž člověk zavrhnul výtečnou zábavu jen proto, že není oděna v neodolatelný háv skvělé 3D grafiky a výtečné hudební kulisy. Ironií osudu pak bývá, že i mnohdy ty po všech technických stránkách perfektní hry blednou závistí kvůli ušmudlané 2D malé hříčce, která má však extrémní hratelnost. Takových legend již vzniklo (jistě víte, co mám na mysli Tetris nebo Arcanoid…). A já mám snad tu čest představit dalšího adepta na takovou roli.

Čím si ale toto označení Wrecking Ball zasloužil? Je to bezesporu jeho princip. V prvním kole se na herní obrazovce objeví kompletní zeď. Obyčejná cihlová zeď. Když kliknete do určeného pole, objeví se tam koule, která nárazem do zdi zničí cihly kolem sebe. Pomocí myši tuto kouli ovládáte, čím víc se na určitou stranu myší rozmáchnete, tím prodloužíte lano, na němž je zavěšená, naopak, pokud se rozmachovat nebudete, lano se bude zkracovat. Cílem je zničit všechny cihly a vejít se do stanoveného časového limitu. Pokud jej překročíte, musíte to zkusit znovu. V dalších kolech už samozřejmě nepůjde o kompletní zeď, ale vyrovnat se budete muset s různými zátarasy, které není možné rozbít, takže je musíte „obejít“ a také například s nástrahami, do kterých není radno narazit, protože by na pár sekund paralyzovaly ničící schopnost koule, což je při vědomí čím dál těsnějších časových limitů pro postup do dalšího kola poměrně nepříjemný trest. Ta geniálnost spočívá v té chytlavosti, jakou vás Wrecking Ball do sebe vtáhne a vy se jen občas přistihnete, že se již počtvrté snažíte vejít do limitu, který vám uniká o půl vteřiny. V případě postupu dál je radost nezměrná. Co bych také ocenil, je okamžitá možnost zapsat své výsledky na internet a porovnat se tak se „světovou špičkou.“ Zmínit nesmím zapomenout i level editor, který si můžete stáhnout na stránkách výrobce, ten vám zajistí zábavu i po tom, co dokončíte všechny nabízené levely.

Technické zpracování není, pravda, nikterak oslnivé. Ale neodsoudili byste přece ani Pogo Sticker jen kvůli grafice, že? Majitele slabých strojů potěší možnost nastavení intenzity grafických efektů, jakou jsou exploze cihel, nebo rozprsknutí cihel na miliony kousků, ale předpokládám, že v dnešní době už to mnoho lidí nevyužije, i když…rozhodně je to klad. Hudební doprovod není z nejhorších, těžko však o něm říct, že by nadchnul, totéž pak lze říct i o zvucích. Rozhodně doporučuji Wrecking Ball vyzkoušet a nechat alespoň čtvrt hodiny působit. Až pak jej můžete případně odsoudit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Wrecking Ball Wrecking Ball Wrecking Ball Wrecking Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce